MERSİN - Umut Kervanı Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, ilçede bulunan Suriyeli ailelere soba, battaniye, halı ve kışlık giyecek yardımında bulundu.

Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi Yardım Komisyonu Başkanı Ziya Bayık, savaş nedeni ile ülkelerinden kaçarak Tarsus Şahin Mahallesi, Bahçe Mahallesi, Fahrettin Paşa, Fevzi Çakmak, Tozkoparan Mahalleleri`ne yerleşen Suriyeli aileler yaklaşan kış sebebi ile kışlık eşya yardımında bulunduklarını belirtti.

Çakmak, "Bizler insani vicdan taşıdığımızdan dolayı her ne olursa olsun, savaş nedeni ile yerlerinden ve yurtlarından kaçıp gelen bu insanlara yardım etmek zorundayız. Çünkü Allah bize yaşatmasın, bu duruma yarın bizde düşebiliriz. Şu an ellerimizde bulunan ve bazı hayırseverlerin desteği ile çeşitli mahallelerdeki yardıma muhtaç ailelere soba, yakacak, battaniye, halı ve kışlık giyecek yardımında bulunduk." dedi.

Bu ailelere yardımda bulunmak isteyenlere seslenen Çakmak, "Bizlerin aracılığı ile ve ya direkt kendileri tarafından yardım dağıtmak isteyenler 0531 457 71 82 nolu telefon ile bize ulaşabilirler. İstiyoruz ki varlıklı olan vatandaşlarımız ile yardıma muhtaç aileler arasında köprü olalım." diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)