ŞIRNAK- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki kişinin ölümü ile sonuçlanan olayı Şırnak Barosu Baro, Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

 

Baro Sosyal Tesislerinde bir araya gelen baro üyesi avukatlar adına açıklama yapan Başkan Nuşirevan Elçi," Yaşama hakkı hiçbir şart ve koşulda ihlal edilemez ve kutsaldır. Barış sürecinde bu tür kışkırtıcı hareketlere karşılık, yetkilileri öncelikle süreci baltalamaya çalışanlar hakkında tedbirli davranmaya ve tüm vatandaşlarımızı da sağduyulu olmaya çağırıyoruz." dedi.

 

Bu olayda sorumlu olanlar hakkında en kısa süre içerisinde adli ve idari soruşturmaların etkin biçimde sürdürülmesi ve sorumluların cezalandırılması herkesin en haklı beklentisi olduğunu dile getiren Elçi, "Batıda derin devlet üzerinde bir çalışma yapıldı ama maalesef PKK' nin silahlı çatışmaları sebebiyle Kürdistan'daki derin devlet yapılanmasına hiç bir şekilde ilişilmedi. Bu derin devletin halen ayakta kaldığını inanıyoruz ve barış süreci için daima tehlike arz edeceğini düşünüyoruz. " ifadelerini kullandı.

 

Bilindiği gibi 6 Aralık günü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan basın açıklaması ve gösterilerin ardından çıkan çatışmada, Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir hayatını kaybetmişti. (Abit Dündar -İLKHA)