Çin son on ayda Rusya'dan 849 milyon dolar değerinde zenginleştirilmiş uranyum satın aldı. Sadece Ekim ayında ithalatı Eylül ayına göre iki katına çıkarak 216 milyon dolara ulaştı.
Güney Kore de aynı dönemde Rusya'dan yaptığı nükleer yakıt alımını 650 milyon dolara çıkararak, dünyanın en büyük ikinci nükleer yakıt ithalatçısı konumuna geldi.
Geçtiğimiz yıl Rusya'nın en büyük müşterisi olan ABD, ithalatını neredeyse üçte bir oranında azaltarak, dokuz ayda 574 milyon dolar değerinde Rus nükleer yakıtı ithal etti ve üçüncü sıraya geriledi.
Washington, bu yılın başlarında Rusya'dan düşük oranda zenginleştirilmiş uranyum satın almayı yasakladığını duyurmuş ancak alternatif bulunmadığı veya sevkiyatların "ABD'nin ulusal çıkarları doğrultusunda" olduğu düşünüldüğü durumlarda Enerji Bakanlığı'nın 2028'e kadar izin vermişti .
ABD Enerji Enformasyon İdaresi'ne göre, 2022 yılında Rusya, ABD'nin ticari nükleer reaktörlerini besleyen zenginleştirilmiş uranyumun neredeyse dörtte birini sağlayarak Amerika'nın en büyük yabancı tedarikçisi oldu.