KONYA-  Merve Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan ve Selçuklu İlçesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren Özel Merve-Mehmet Özdemir İlkokulunda, velilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda Eğitimci-Yazar Ziya Baran, öğrenci velilerine yönelik 'Lider çocuk yetiştirmede Anne-Babanın Rolü' konulu seminer verdi.

 

Konuşmasında, çağımızda çocuk yetiştirmenin her geçen gün zorlaştığını, çocukların başarılı olmaları için isteklendirme, anne babanın tutumu, kitap okuma ve hafızada tutabilmenin önemli olduğunu belirten Baran, "Çocukların daha çok korunmaya ve kollanmaya ihtiyacı var. Her insan değerlidir, her anne babanın çocuğu da değerlidir. Anne-babalar, çocuklarına emin olmayı öğretmelidirler. Çocuk zihnini ayakta tutan, anne ve babanın bakış açısıdır. Çocuklarına kitap okuyarak örnek olacaklar. Çocuklarınızı yetiştirirken, yaşamanın yanında, başka insanların da yaşatma felsefesini öğretin. Liderlik kavramının güçlü ve baskılayıcı anlamla karıştırılmaması gerekir. Liderler taklit edilir, fikir danışılır, öğüt alınır, sadece davranış tarzı ile değil etrafındaki insanların davranışlarıyla fark edilir."dedi.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer sonunda Okul Müdürü Ömer Faruk Orhan, Eğitimci-Yazar Ziya Baran'a günün anısına bir buket çiçek takdim etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)