VAN- Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Van, Muş, Siirt, Şırnak ve Bitlis gençlik kollarlı başkanları ile teşkilat başkanları katıldı.

Burada basına bilgi veren Van Gençlik Kolları Başkanı Uğur Çiçekel, daha önce başlattıkları 'Gençlik Seferberliği' çalışmaları kapsamında devam eden çalışmalarının daha da hızlandırdıklarını ifade etti.

Gençliğin sorunlarını ele alanların, gençliğin bakış açısını anlamaya çalışmadan teşhis koymaya çalışmalarının bir anlam ifade edemeyeceğini belirterek, "Bu ham teşhislerle tedavi üretme çabaları boşa kürek çekmekten ibarettir. Şuurlu ve duyarlı bir gençliğin varlığı, o toplumun ne kadar kaliteli olduğunun ve sağlıklı yapılandığının göstergesidir" dedi.

Bugün gelinen noktada suni gündemlerle halkın kafasının doldurulduğunu ve asıl gündemlerin gözden kaçırıldığını belirten Çiçekel, "Eğitim sistemimizin sıkıntılarını gidermek için her gelen iktidar ve hatta her değişen bakan kendince farklı bir teşhis ve tedavi yöntemi benimsemekte, sürekli "sil baştan" yapmak suretiyle yersiz ezberleri bozmaktadırlar. Ancak bu ezber bozmalar tabiri caizse "körlerin fil tarifine" benzemektedir" şeklinde konuştu.

"Eğitim sorunu eğitimsizliktendir"
Önce ahlak ve maneviyat sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Çiçekel, eğitim sorununun eğitimsizlik olduğunu dile getirerek, "Mevcut eğitim sistemimiz bilgi öğretimine dayalı ve at yarışı mantığıyla uygulanan sınav sistemleriyle de bu bilgi öğretimin sonuçlarını tahlil eden bir kısır döngüden ibarettir. Ahlak ve maneviyatın bilgiyle eşgüdümlü olarak gençliğin bünyesinde hazmedilmesini öngörmek dururken; aileleri ve o ailelerin hedefsel ekseni konumundaki gençleri anlamsız ve beyhude yarışlara kilitlemek doğru bir tutum değildir. Ahlaktan yoksun, bilgi, ruhsuz bir beden gibidir. Sistemi sorgulamayan, gençliğinin baharını kıyasıya bir rekabet silsilesinde harcayan bir nesil, ideal bir nesil olamaz. Öğretimden ibaret bu sistem, gerçek bir eğitimle, yani ahlak ve maneviyat donatımıyla harmanlanmazsa sistem mühendislerinin arzu ettiği kuru kalabalıklar gelecekte vücut bulacaktır" tespitinde bulundu.

"Gelin gençliğin gerçek gündemini ve sorunlarını tartışalım"
Günümüzde gençliğin kumar illetinin içine terk edildiğini savunan Gençlik Kolları Başkanı Uğur Çiçekel, "Hatta devlet eliyle resmileştirilen ve meşrulaştırılan piyango, loto, iddia, at yarışı ve benzeri tuzaklarla kumara esir edilmiş bir haldeyken suni gündemler üzerinden gençliğin sorunlarını tartışıyor gözükmek maalesef göz boyamaktan ibarettir. Bu yüzden bizler Saadet Partili Gençler olarak; sivil toplum kuruluşları, dernekler, cemaatler ve organizasyonlara bir çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki gelin gençliğin gerçek gündemini ve sorunlarını tartışalım" çağrısında bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)