1909: İstanbul’da, Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak “dişçilik” eğitimi veren yüksekokul açıldı. Daha önce seyyar bir şekilde gezgin ailelerin özel bir mesleği olan dişçilik, böylelikle akademik bir zeminde gelişme fırsatı bulmuştur.
1963: ABD’nin 35’inci başkanı John Kennedy, Dallas’ta bir suikastla öldürüldü. Bugüne kadar söz konusu cinayet aydınlatılamadı. Cinayetlerle uzaktan yakından ilgisi veya bilgisi olan tüm kişiler, birer birer delil bırakılmadan ortadan kaldırıldı.
1982: Açık öğretim uygulaması başladı. Giderek hızlanıp gelişen bu uygulama, özellikle üniversiteye giremeyen öğrenci çoğunluğu için bir umut oluşturdu.
1983: TRT Genel Müdürü Macit Akman, 12 Eylül Cuntası tarafından imha edilen “Yorgun Savaşçı” filminin kopyasının mevcut olduğunu açıkladı. 1980 yılında, yönetmen Halit Refiğ tarafından TRT için TV dizisi olarak çekilen Yorgun Savaşçı; o zamanın şartlarında güçlü oyuncu kadrosu, 2,5 yıl süren çekimleri ve 40 milyon TL bütçesiyle çok iddialı bir yapımdır. Filmin özgün kayıtları ve tüm kopyaları, Kenan Evren yönetimindeki askeri cunta tarafından yakılarak imha ettirilmiştir. Filmin yakılma gerekçeleri arasında Atatürk ve Kurtuluş Savaşı karşıtı bir yapım olması, Çerkes Ethem’in kahraman olarak gösterilmesi, askerlere kötü lakap takılması gösterilmişti.
2012: Dönemin Genelkurmay Başkanı, 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı 12 Eylül Davası’nda sanıkların çapraz sorgusu yapıldı. Sanıklar, müdahiller ve avukatların sorularının hiçbirine yanıt vermedi. Sanıklar; “Biz o gün doğru olanı yaptık. Bugün de olsa aynı şekilde ihtilal yapardık” ifadelerini kullandı.
2015: Laik Hasina Hükümeti’nin zulüm estirdiği Bangladeş’te, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid ile Bangladeş Milliyetçi Partisi Milletvekili Selahattin Kader Çovduri idam edildi. İslam düşmanı şer güçlerin sadık bir kuklası olan Bangladeş Hükümeti, Cemaat-i İslami üzerinden amansızca sürdürdüğü bir ‘Müslüman avı’ başlatmıştı. Son olarak da Bangladeş Yüksek Mahkemesi tarafından Mücahid ve Çovduri hakkında verilen idam kararı infaz edildi. Aldığı yüzde 5 oyla iktidarı dış destekle elinde bulunduran Bangladeş’in kadın diktatörü Şeyh Hasina’nın arkasında durduğu sözde mahkemeler, daha önce de buna benzer kararlar vererek ümmetin liderlerini idam etmişti. 2013 yılında Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla’yı idam ederek şehid eden Hasina, 2015 yılının Nisan ayında da yine aynı görevi yürüten Muhammed Kamaruzzaman’ı idam etmişti.
2016: BM, Suriye’de 1 milyon kişinin kuşatma altında olduğunu duyurdu. Emperyalist çeteler güç gösterilerini İslam beldelerinde sergilerken ölenler, yaralananlar, göç edenler, şehirleri, beldeleri, mabedleri, evleri yıkılanlar hep Müslümanlar oluyordu. BM ise bir ‘uluslararası istatistik kurumu’ haline dönüşmüştü.