DİYARBKIR-Temmuz ayında özelleşen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ)'a borcu olan Diyarbakırlılar, borçlarını peşin ödeyemeyince taksitlendirme seçeneğini kullanmak istediler. Ancak bu sefer de kredi kartı engeliyle karşılaştılar.
DEDAŞ borçlarını ödeyemeyen vatandaşların elektriklerini kesince, borcunu taksitle ödemek için kuruma müracaat eden Diyarbakırlılar, kurumun sadece üç banka ile taksit konusunda anlaştığını, bunların dışındaki bankalara ait kredi kartlarına taksitlendirme yapılamayacağını belirttiler.

DEDAŞ' ın 'peşin öde faiz ödeme' kampanyasından yararlanmak amacıyla kuruma müracaat eden Diyarbakırlılar, taksitlendirme yapılmadığı için borçlarını ödeyemeyince, "Kuruma borçlarımızı taksitlendirmek için gittiğimizde, bize taksitlendirme yapılamayacağını ancak kredi kartı ile yapabileceklerini belirterek, bizleri bankaların ve tefecilerin kucağına itiyorlar. DEDAŞ gerçekten borcunu tahsil etmeye çalışıyorsa, vatandaşa ödeme konusunda kolaylıklar sağlamalı. Kredi kartı kullanmayan vatandaşların suçu ne? DEDAŞ vatandaşı kredi kartı kullanmaya zorlamaktadır" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Asgari ücretle çalışan Hasan Gözcü isimli vatandaş kuruma giderek borçlarını taksitle ödemek istediğini belirterek, "DEDAŞ bana borç bildirim makbuzu gönderdi. Ben de DEDAŞ'a giderek borcumu peşin olarak ödeyemediğimi ancak taksitle ödeyebileceğimi söyledim. Kurumdaki yetkililer, bana borcun tamamını peşin ödemem halinde geçmiş faizin alınmayacağını söylediler. Ben de borcumun çok yüksek miktarda olduğunu ve maddi gücümün yetersiz olduğunu söyleyerek borcu ancak taksitle ödeyebileceğimi belirttim. Bunun üzerine görevliler bana 'o zaman kredi kartı bulun, o şekilde size taksit yaparız' dediler. Ben de kredi kartımın olmadığını ve bulamayacağımı söyledim. . Onlar da, 'bulmazsan taksitlendirme yapamayız' dediler. DEDAŞ bu konuda vatandaşa yardımcı olmuyor." şeklinde mağduriyetini dile getirdi. (Hamza Adiyaman- İLKHA)