BİTLİS - Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Bitlis'e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve Tatvan Kaymakamlığınca tamamlanan projelerin açılışını yaptı.


Valilik ziyaretinin ardında Bakan Şahin, ilk olarak Bitlis Aile Destek Merkezini (ADEM) ziyaret etti. Burada yenilen öğle yemeğinin ardında Bitlis Valiliğince 8 Ağustos Mahallesi'nde yürütülen "Himaye-Et" ve "Ey İnsan" projelerinin açılışını yaptı.



Burada yaptıkları açılışın ardında Bakan Şahin, Kurubulak semtindeki eski Tekel Sigara Fabrikası'nda belediye tarafından yapımı tamamlanan Belediye Toplum Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.



Bitlis'teki açılışların ardından Tatvan ilçesine geçerek Tatvan ADEM, Tatvan Sosyal Hizmet Merkezi, Ey İnsan, Kadın Destek Merkezi ile Vefa-Yet projelerinin uygulama merkezlerinin açılışını yaptı. Burayı gezen şahin bu proje kapsamında yararlanan öğrencilerle bir süre ayaküstü sohbet yaparak, kendilerine maddi ve manevi her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.


ADEM merkezinde çocuklar bakan Şahin'e buralarda öğrendiklerini anlattılar.Sohbet sırasında çocuklardan biri "Sizi televizyonda gördüm, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayısınız, inşallah kazanırsınız" demesi üzerine Bakan Şahin, "İnşallah, sizin duanızla kazanacağız" diye karşılık verdi.


Açılışların ardında Bakan Şahin, projeler hakkında Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'dan bilgi aldı. Daha sonra Bakan Şahin, karayoluyla Batman'a hareket etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)