GAZİANTEP- Bölgede ve Ortadoğu'da yaşanan acılara ve sorunlara Dikkat çekmek amacıyla Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Mimar  ve Mühedis Odaları Birliği (TMMOB) ile Türkiye Tabipler Birliği (TTB)'nin öncülüğünde 'savaşa hayır' mitingi düzenlendi.

 

Kırkayak Parkı'ndan toplanıp Demokrasi Meydanı'na kadar sloganlar atan STK üyeleri Demokrasi Meydanı'nda sağanak yağış altında açıklama yaptı.

 

Demokrasi Meydanında toplanan kalabalığa bir konuşma yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Hükümetin emperyalist güçlerle yaptığı iş birliğiyle yurt içi ve yurt dışında savaş çığırtkanlığı yaptığını iddia ederek, "AKP hükümeti barışçıl çözüm sürecinde oyalama taktiği uygulamaktadır. Bu yetmiyormuş gibi bir de Suriye politikasında uluslararası güçlerin desteğiyle cihatçı güçleri kendi ülkesine taşımak suretiyle Suriye halkıyla savaştırıyor. Suriye sınırlarını çetelere teslim eden AKP hükümeti, sınırdan Kürt, Alevi ve diğer gayrimüslim halkın geçişini engellemektedir. Son olarak Yüksekova'da yaşanan olaylar sonrası 2 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi kabul edilemez" dedi.

 

'Ortadoğu'nun geleceğine halklar karar versin' , 'Yüksekova katliamını lanetliyoruz' , 'İçerde ve dışarıda savaşa hayır' ve 'İpek yolu barış yolu olsun' yazılı pankartların  taşındığı miting, olaysız sona erdi. (Şefik Mert-İLKHA)