MUŞ- HÜDA PAR parti binasında gerçekleşen seminere HÜDA PAR Parti üye ve gönüllüleri katıldı. Genellikle gençlerin yoğun katılım gösterdiği seminerde HÜDA PAR Muş İl Başkanı Abdurrahman Aydın bir onuşma yaptı.
 
Aydın konuşmasında şuan ki mevcut durumda Müslüman halkı temsil etme noktasında siyasi alanda büyük bir boşluk olduğuna dikkat çekti.

Bu boşluğun HÜDA PAR ile doldurulması gerektiğine vurgu yapan Aydın, , siyasi alandaki çalışmaların gayesinin, sadece insanlara Allah`ın davasını götürmek olduğunu söyledi.
 
"HÜDA PAR bu toplum için ihtiyaç duyulan bir patidir``
Başkan Aydın konuşmasında, "Siyasi arenada, Müslüman halkın temsiliyeti açısından, bir boşluk olduğunun kanaatindeyiz ve bu açıdan bakıldığında HÜDA PAR bu toplum için ihtiyaç duyulan bir patidir. İşte bu anlamda bizler de halkımıza hizmet etmek amacıyla partileştik ve halkımıza hizmet edeceğiz inşallah. Ne yazık ki Müslüman halkı temsil eden bir oluşum bir parti yok ve bu temsiliyeti üslenen ve bunun için bütün gücüyle halk için çalışan bizleri de yok sayıyorlar. Ama sakın ola ki gevşemeyin. Bizi sevmeyenlerin eleştirileri bizi gayrete getirmelidir.`` dedi.
 
"Partimizin kuruluşunun tek bir amacı vardır, oda insanlara Allahın davasını götürmektir``
HÜDA PAR`ın sadece Allah yolunda yürüyen, sünneti uygulamaya ve hakkın rızasını hakim kılmaya çalışan bir parti olduğunu ifade eden Aydın; "Bütün üye ve gönüllülerimiz, bu rıza doğrultusunda hareket ederek bütün aile bireyleriyle bir çalışma ve hizmet içerisine girmelidir. Belki birçoğumuzun, bu alanda ilk defa çalıştığı için bazı çekinceleri olabilir. Fakat şunu unutmayın ki partimizin kuruluşunun tek bir amacı vardır, oda insanlara Allahın davasını götürmektir. Biz, bize açılan her kapıdan içeri girdiğimizde o insanlara İslam`ı anlatacağız ve parti bizim konuşacağımız en son şey olmalıdır`` ifadelerini kullandı.
 
"Rızayı ilahiyi hakim kılmak isteyenlere hiçbir şeyin engel olmaması gerek``
Rızayı ilahiyi hakim kılmak isteyenlere hiçbir şeyin engel olmaması gerektiğini, Allah`ın rızasının bütün rızaların üzerinde olması gerektiğine vurgu yapan Aydın; "Şunu da ifade edeyim ki, eğer bu çerçevede çalışma yapan hizmet etmek isteyen bir partinin varlığına inanmış olsaydık, HÜDA PAR`ı kurmak muhakkak ki abes olurdu. Fakat böyle bir temsiliyetin olmadığına yakinen şahit olduğumuz için, diyoruz ki, HÜDA PAR (temsiliyet açısından) bu toplum için bir zaruret olmuştur.`` diye konuştu.
 
"Bizi yok sayanlar hayal kırıklığına uğramalıdır``
Aydın konuşmasının sonunda, "Sakın kendinizi küçük görmeyin. Çünkü `Allahın izniyle nice az olan topluluklar çok olan topluluklara karşı galip gelmişlerdir.` O halde bugünden itibaren hizmete başlayın ve çalışmalarınızla sizi yok sayanların burunlarını yere sürtün ve onları hayal kırıklığına uğratın.Bizim öncelikle yapmamız gereken şey birbirimizi sevmektir. Halka kucağınızı açın ve onları sevgiyle kucaklayın. İslam`ın sevgi ve muhabbetini insanlara götürün. Kardeşliğimiz pekiştiği takdirde önümüzde hiç bir şey duramayacaktır inşallah. Unutmayın ki bu hizmeti yapmada tembellik edenler yarın Allaha hesap veremezler. Herkes HÜDA PAR`ı duymalı ve bilmelidir. Ulaşabildiğimiz herkese partimizin amaç ve gayesini anlatmalıyız. İslam her kişiye her eve ve her nefse ulaşıncaya kadar çalışacağız. Oy istemek ise bizim söyleyeceğimiz son sözümüzdür`` dedi.
 
Program, parti üye ve gönüllülerinin çalışmalar hakkındaki görüş ve önerilerini sunmalarıyla sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)