BİTLİS - Bitlis Valiliği önünde Kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Şahin, Valilik ziyaretçi defterini de imzaladı. Valilik makamında soruları yanıtlayan Bakan Şahin, Bitlis'in her şeyin en güzel olanını hak ettiğini, bölgenin incisi olduğunu söyledi. Coğrafi ve tarihi yönden bir medeniyet şehri ve kimliği olan Bitlis'in evliyaların, enbiyaların ve sahabelerin şehri ve geçmişten gelen büyük bir gücünün olduğunu belitti.

 

Bölge insanının farklı bir misyonu olduğunu belirten Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bölge insanının farklı bir misyonu var. Ülkesi, şehri, huzuru ve barışı için büyük bir fedakarlıkla yoluna devam ediyor. Biz onların hizmetkarı olarak yolumuza devam ediyoruz. Bizim bakanlığımız garibin, gurebanın, fukaranın, yetimin, yoksulun, yaşlının, yolda kalmışın ve hastanın bakanlığıdır.

 

Üzerimizde büyük bir emanet ve sorumluluk var. Yaklaşık 2,5 yıl önce göreve geldiğimiz zaman yeni bir yapıyla göreve başladık. Devlet bakanlıkları kapatıldı. Büyük bir icracı bakanlığa dönüştürüldü. O büyüdükçe sorumluluk da büyüdü. sorumluluk ve emanet üzerimizde arttı. Ekip olarak bugün buradayız. Ve takım çalışması yaptık. Bu takım çalışma içinde büyük bir yapısal dönüşümün altyapısını oluşturduk. 5 genel müdürümüz, 32 daire başkanlığımız var. 5 genel müdürlüğümüzün içinde özellikle çocuklarla ilgili kısım bizim için çok önemliydi.

 

Yapısal dönüşümle çocuklarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve onları vatana millete faydalı olarak yetiştirmek için koğuş sisteminden çıkıp, sevgi evleri, çocuk evleri ve korumalı koruyucu aile sistemine geçtik." dedi.

 

Bakan Şahin, yeni bir döneme girdiklerini ifade ederek, "Sosyal hizmette herkesin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bölgesi dilini dini, mezhebi ve cinsiyeti ne olursa olsun eşrefi mahlukat olarak doğan insan her şeyin en iyisine layık. Çocuk özellikle yetimin yanında olmak ve ona sıcak yuva vermek bizim en büyük görevimiz. Bu değişim ve dönüşümde gönül elçilerini yaptık. Çocuk evleriyle beraber koruyucu aile sistemiyle başbakanımızın eşinin himayesinde bu bölgede ve bu şehirde önemli çalışma yaptık…

 

Bütün ayrımcılıkları gidererek yolumuza devam ediyoruz. Onların erişilebilirliği şimdi başkanımıza çok iş düşüyor. Valilerimizle birlikte şehirlerin bütün engellilerimiz için kaldırım altyapı, üst yapı, asansör, kamu sistemi herşeyin engellilere göre yapılması gerekiyor. Çevreyi onların ulaşılabilirliğini kolaylaştıracak, yapmak istediği her şeyde ulaşılabilirliğini artırmamız gerekiyor. Bu bakımdan çok önemli bir çalışma süreci içindeyiz. Aile değerleri evlilik öncesi eğitim, evlilik boyunca rehberlik, boşanma sayısının daha da azaltılabilmesi için aile bakanlığı olarak yaptığımız çalışmaları, belediye ve valilikler üzerinde yerelde bunun karşılığını başarmamız lazım. Ankara'da masada oturup, müsteşar ve genel müdürün kağıt üzerinde yaptığı çalışmanın hiçbir önemi yok. Eğer Bitlis'te de bunu hissediyorsanız, yaşa dokunabiliyorsa, yaşam kalitesini yükseltebiliyorsa, sorunları çözebiliyorsa, bunun toplumsal bir karşılığı vardır. Hep bunu yapmaya çalıştık."

 

Bakan şahin daha sonra Papşen Hanında Aile Destek Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada kısa bir açıklama yapan Bakan Şahin, Türkiye genelinde 70 Aile Destek Merkezi olduğunu belirterek, "Önce Güneydoğuya ve bu bölgedeki kadınlarımız ve kızlarımız için Aile Destek Merkezleri açtık. En önemli şey bir ve beraber olup, yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurmaları amaçlanıyor. Bu sayede kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz" dedi.

 

Bakan şahin, daha sonra handa onuruna verilen öğlen yemeğine katıldı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)