DİYARBAKIR - İslami değerleri toplumda yaşatmak amacıyla kurulan İrşad Der`in Gürbüz Temsilciliği`nin açılış programına Dernek Başkanı Muzaffer Karavil, derneğin kurucuları ve üyeleri ile halktan kalabalık bir kesim katıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programı, Grup Aksa`nın okuduğu mevlit ile devam etti.
 
Hani İrşad-Der`in bir yıllık faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Hani İrşad Der Başkanı Muzaffer Karavil, Allah`u Teala`nın, "İçinizden hakka çağıran iyiliği emredip kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun" ayeti kerimesi doğrultusunda bu kutlu yola koyulduklarını söyledi.
 
Amaçlarının İslami değerleri yaşatmak olduğunu belirten Karavil, "İnşaallah bu yolda siz değerli kardeşlerimizle halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile beraber yürüyeceğiz. İnşaallah bu yolda gerek gençlere gerek bayanlara gerek yaşlılara gerek çocuklara yönelik programlarımız olacak, hem ilmi hem kültürel anlamda onların İslami eğitimini tamamlamaya yönelik programlar yapacağız. Rabbim bizi muvaffak eylesin inşallah. Bizler Kur`an nesli bir toplumun yetişmesi için gürbüz temsilciliğimizi açtık.
 
Gürbüz halkı İslami duyarlılığı ile bilinen bir halktır. Gürbüz denilince akla hafızlık gelir, imamlık gelir. Gürbüz`de birçok ailenin hafız ve imamı vardır. İnanıyoruz ki, Gürbüz halkı derneğine en güzel şekilde sahip çıkacak, dernek aracılığı ile hayırlı hizmetlerde bulunacaktır." dedi.
 
İrşad Der Gürbüz Temsilciliği, Nihat Çam Hocanın okuduğu dua ve ikram edilen mevlit yemeğinin ardından dualarla açıldı.
 
(Ahmet Akyıldırım - İLKHA)