HABER MRK - Hür Dava Partisi eski Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Kürdsat TV Temsilcisi Ferat Mehmetoğlu`na son dönemde HÜDA PAR a yönelik kanunsuz dinlemelerle ilgili röportaj verdi. Eski İl Başkanı Vedat Turgut röportajında dinleme yapan istihbarat elemanlarının suçüstü yakaladığını dile getirdi.
 
Turgut`un Kürdsat TV`ye verdiği röportaj:
Sizi tanıyabilir miyiz, amaç ve çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Vedat Turgut Hür Dava Partisi eski Diyarbakır İl Başkanı. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) yaklaşık bir yıldır kurulan yeni bir partidir. Fakat bu partiyi kuranlar 30 yıldır Kürdistan coğrafyasında çalışmaları olan insanlardır. Bu insanlar, yüz binlerin katıldığı büyük mevlit programları, mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım faaliyetleri, İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerle (Filistin, Mısır) mitingler, mazlum ve mustazaf halklarla ile ilgili (Halepçe, Roboski) programlar düzenleyenlerdir.
 
2014 yerel seçimlerine Kürdistan`ın birçok şehrinde gireceğiz. İnşallah bundan sonra belediyeler eliyle halkımıza hizmet edeceğiz ve diğer coğrafyalarda zulmü uğramış kardeşlerimize de yardımcı olacağız. Bizler, ağırlıklı tabanı mazlum ve mustazaf Kürtlerden oluşan bir partiyiz.
 
Daha önce olduğu gibi bugün de Kürt halkının kurtuluş ve özgürlüğünün yine İslam ile Peygamberin sünnetiyle ve Müslümanların eliyle olacağına inanıyoruz.
 
Diyarbakır adaylarınızı ilan ettiniz mi?
Diyarbakır adaylarımızı henüz ilan etmedik. Aday adayı başvurularını aldık, ben de aday adayı olmak için görevimden istifa ettim. Ayın 19`da Diyarbakır`da (Amed) partimizin kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenleyeceğimiz programda inşallah adaylarımızı açıklayacağız.
 
Peki, son dönemde partinize yönelik dinlemeye olaylarla ilgili neler söylemek istersiniz?
Malumunuz olduğu üzere HÜDA PAR`ın kurulmasından sonra 48 ilde 367 ilçe ve 147 belde de teşkilatlanması tamamlandı. Teşkilatlanma çalışmalarımız devam etmektir.
 
HÜDA PAR`ın kurulmasından sonra derin devlet, partimizin programlarını sabote etmek için ciddi bir şekilde çalışmaya başladı. Derin devlet, bu tür kanunsuz girişimlerle partimizin ve üyelerimizin itibarını ve bize yönelen teveccühleri halk nezdinde kırmaya çalışıyor.
 
Her şeyden önce şunu belirtmek isterim: Bizi kanunsuz bir şekilde dinlemek isteyen istihbarat elemanları o gece suçüstü, medyanın da gözü önünde yakalanmışlardır. Biz o gecece yasal çerçevede bir program düzenliyorduk. O esnada devletin istihbarat elemanları kanunsuz bir şekilde bizi dinliyorlardı. Parti üyelerimiz bu durumu fark edince bize haber verdiler. Biz de kendilerinden yaptıkları bu dinlemenin yasal olup olmadığını ve yetkili makamlardan izin alıp almadıklarını sorduk. Bize hiçbir yasal evrak gösteremediler. İlk önce polis olduklarını söylediler, ama resmi belge ve kimliklerini ibraz etmediler. Olay yerinden kaçmalarını engelleyip biz resmi polisleri çağırdık. Gelen resmi polisler bu kişilerle bir müddet görüştüler. Daha sonra resmi polisler sorumluluğu aldıklarını belirterek, herhangi bir tutanak tutmadan, dinleme cihazlarının içinde bulunduğu aracın ve kişilerin ayrılmasına izin verdiler. Tabi dinleme yapan araç ve şahıslar olay yerinden uzaklaşıp gittikten sonra resmi polisler dinleme yapan şahıslara sahip çıkmayıp bu şahısların polis olmadığını ifade ettiler. Resmi polisler bize arabanın nasıl olduğunu ve plakasını sordular. Biz de şaşırıp kaldık. Oysaki biz o şahısların polis olduğunu resmi polislere teyit ettirdik, bundan dolayı da onları serbest bıraktık. Serbest bırakıldıktan sonra komiser onları tanımadığını bize söyledi. Bundan dolayı şüphelendik ve bu olayın Şemdinli`deki olay gibi ciddi bir mesele olduğunu anladık.
 
HÜDA PAR`a çok kere saldırı düzenlendi ve saldırıyı düzenleyen hiçbir fail, şu ana kadar yakalanmış değil. Biz bu saldırıların altında derin devlet ve derin devlet elemanları olduğuna inanıyoruz. Bu son olay da gösterdi ki, derin devlet bölgede halen ciddi bir şekilde çalışıyor.
 
Yaptığımız basın toplantısında basın mensuplarıyla paylaştığımız ve elimde gördüğünüz dinleme cihazları, farklı zamanlarda teşkilatlarımızda bulduğumuz cihazlardır. İnşallah savcılığa konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.
 
(İLKHA)