BURSA - İŞKUR, KOSGEB ve Tekstil Mühendisleri Odasının işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı girişimcilik programını başarı ile tamamlayan 700 kursiyer sertifikalarını Bursa Valisi Münir Karaloğlu'ndan aldı.

 

2013 yılı itibari ile 2 bin 400 yeni girişimci çalışma hayatına kazandıran projenin sertifika töreninde konuşan Vali Karaloğlu: "Ülkemizin uygulamış olduğu ekonomik sistem gereği artık devlet ekonominin üretim ayağında yok. Üretimi siz girişimciler yapacaksınız. Devlet olarak biz ise, girişimcinin önündeki engelleri kaldıracağız, onun yolunu açacağız, yolunu temizleyeceğiz, destek olacağız, gerektiğinde eğitim vereceğiz, gerektiğinde hibe kredi vereceğiz. Girişimcimiz, müteşebbisimiz üretecek, istihdam yaratacak, iş ve aş yaratacak."dedi.

 

30 bin TL hibe
"İyi bir fikriniz varsa ve iyi niyetliyseniz mutlaka size yardımcı olacak, size destek olacak, elinizden tutacak, yol gösterecek bir mekanizmanın var olduğunu" söyleyen Vali Karaloğlu, "Sertifikalarınızı aldıktan sonra KOSGEB devreye girecek, size diyecek ki, "Gel kardeşim yeni iş yeri mi açacaksın sana 30 bin lira hibe veriyorum. Bununla git ofisini tut, tefrişini yap, elektrik paranı öde, ısınma paranı öde, çaycının çorbacının parasını öde." Sen diyeceksin ki, "hayır ben üretim yapacağım bana makine de lazım", " o zaman sana 70 bin lira da kredi" diyecek. Bunun ilk 30 bin lirası hibe geri dönüşü yok bunun. İkinci kısmı olan 70 bin lirası da sıfır faiz 4 yıl geri ödemeli, ilk 2 yılında ödeme yok. İlk 2 yıl paranızı alıyorsunuz, üretime başlıyorsunuz, bir noktaya varıyorsunuz. Son 2 yılında eşit taksitlerle faizsiz olarak bunu geri ödüyorsunuz." şeklinde konuştu. (Zeki Aras - İLKHA)