KONYA - Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tahir Akyürek, Tacikistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini belirterek, şehirlerarasında da bağlar bulunduğunu söyledi.

 

Konya'nın Tacikistan'ın Kulob şehriyle kardeş şehir olduğunu hatırlatan Akyürek, kardeşlik ilişkisi kurdukları şehirlerle ticari, siyasi, kültürel ve sosyal ilişkilere güçlü bir şekilde girmeye hazır olduklarını kaydetti.

 

Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı'nın 19-21 Aralık tarihleri arasında Konya'da yapılacağını hatırlatan Akyürek, teşkilatın Eşbaşkanı olduklarını, ilişkilerin bundan sonra daha da gelişeceğini ifade etti.

 

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, Hazreti Mevlana'nın Türkiye ile Tacikistan'ı birbirine bağladığını belirterek, TBMM Tacikistan Dostluk Grubu Başkanı olan Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı'nın da aralarındaki önemli bağlardan biri olduğunu söyledi.

 

Büyükelçi, geçtiğimiz yıl Konya ile Kulob arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün ardından ilişkilerin daha da gelişmesini istediklerini vurguladı.

 

Mustafa Kabakçı ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için el birliği ile gayret gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda zaman zaman Tacikistan'dan gelen heyetlerle bir araya geldiklerini söyledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)