VAN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van GİK üyesi Av. M. Mehdi Oğuz Van Belediye Başkan aday adaylığını düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.
 
Avukatlık bürosunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Oğuz, 2014 Yerel Seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için Hür Dava Partisi`ne adaylık müracaatında bulunduğunu duyurarak, İslami ve insani değerler temelinde kurulan Hüda Par ile birlikte Van halkına hizmet etmek istediğini söyledi.
 
"Belediye malını yetim malı gibi koruyacağız"
Halka hizmeti hakka hizmet olarak telaki ettiklerini ifade eden Oğuz, Hüda Par`ın kendisini aday olarak göstermesi ve Van halkının da şahsını göreve layık görmesi halinde, partizanlığın, yolsuzluğun, rüşvetin olmadığı, şeffaf bir Belediyecilik anlayışını tesis edeceklerini dile getirerek, "Belediye malını yetim malı gibi koruyacağız ve halka hizmeti esas alacağız. Şuna inanıyoruz ki belediyecilik hizmeti, halkımız için bir lütuf değil aksine halkımızın asli bir hakkıdır. Bu bilinçle halkımızın hak ettiği ve layık olduğu hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de dini, dili, mezhebi, meşrebi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun ayırım yapmaksızın halkımızın her kesimine hizmet edeceğiz. Rabbim bu adaylık başvurusunu gerek şahsım ve gerekse halkımız hakkında hayırlı kılsın ve hayırlı olanı nasip etsin." diye konuştu.
 
"Bizler seçilsek de seçilmesek de halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz "
Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Av. M. Mehdi Oğuz, Hüda Par`ın bölgede alacağı oy oranı ile ilgili bir soruya, Hüda Par`ın yeni kurulmuş bir parti olduğunu belirterek, "Allah nasip ederse 19 Aralık`ta birinci yılımızı kutlayacağız. Dolayısıyla henüz bir seçime girmiş değiliz. Bu noktada ne kadar oy alırız. Bunu net bir şekilde söylemek mümkün değil. Ama yeni bir parti olmamıza rağmen yaptığımız çalışmalar şunu gösteriyor. Halkın çok ciddi anlamda bir teveccühü var. Bunu görüyoruz. Şu ana kadar Van`da 60 bin aile ile temas kurmuşuz. Seçime kadar bunun çok daha katlayarak devam ettireceğiz. Burada Hür Dava Partisi`ne çok ciddi bir ihtiyaç var. Alternatifsizlikten dolayı şu an mevcut partilere oy veren birçok insan olduğunu görüyoruz. Yine alternatifsizlikten dolayı sandık başına gitmeyen 10 binlerce insanın var olduğu bilinen bir gerçektir. Bütün bu hususları göz önüne aldığımızda Hür Dava Partisi`nin çok ciddi bir oy alacağını düşünüyoruz ve seçime kazanmak hedefiyle giriyoruz. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz; şuanda seçime en ciddi çalışan parti bizce Hür Dava Partisidir. Bu bir hayır yarışı olarak görüyoruz. Hayırlı olanı Allah`tan diliyoruz. Patimizin inanç ve değerlerini halkımıza arz edeceğiz. Takdir halkımızındır. Bizleri seçse de seçmese de biz onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. " diye yanıtladı.
 
"Osman Gülaçar`ın adaylığı hakkında hayırlı olsun diyoruz"
Oğuz, Ak Parti Van adayının Hüda Par tabanında olduğu yönündeki bir soruya ise, Söz konusu adayın kendi tabanlarında olmadığını ifade ederek, "Partilerin en iyi adaylarını seçmeleri bizim için sevinilecek bir husustur. Neticede kim seçilirse seçilsin halka hizmet edecek ve Belediyelerin çalışması bizleri üzmez, sevindirir. Bu noktada da biz Osman Gülaçar`ın adaylığı hakkında hayırlı olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

Av. Mehmet Mehdi Oğuz kimdir?
1973 yılında Van`da doğdu. İlk Okulu Van Şehit Kemal Görgülü İlk Okulu`nda okudu. Orta ve Lise tahsilimi Van Gölü Anadolu Lisesi`nde tamamladı.
1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanandı. 1997 yılında burada mezun oldu. 1998 yılında Hakimlik Sınavını kazanan ve Hakimlik Stajına başlayan Av M. Mehdi Oğuz, 2000 yılında 28 Şubat uygulamaları kapsamında görevden alındı. Ve 2007 yılına kadar avukatlık yapması yasaklandı. 2007`den sonra Serbest Avukatlığa başlayan oğuz, Halen Serbest Avukat olarak çalışmaktadır. 2005-2012 yılları arasında Mustazaflar İle Dayanışma Derneği Van Şube Başkanlığı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Oğuz, Hür Dava Partisinin kuruluşunda aktif görev aldı. Aralık 2012 tarihinde kurulan Hür Dava Partisinin Kurucu üyeleri arasında yer aldı. Hür Dava Partisi`nde Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Halen Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi olarak Parti çalışmalarımı sürdürmektedir. Oğuz, Evli ve iki çocuk babası ve İngilizce bilmektedir. (Murat Dalgın-İLKHA)