Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Kongo Cumhuriyeti Uluslararası İşbirliği ve Kamu Özel Ortaklığını Teşvik Bakanı Denis-Christel Sassou Nguesso, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki Öğretmenler Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Türkiye-Kongo Cumhuriyeti Arasında Eğitim İş Birliği Anlaşması İmza Töreni"ne katıldı.

Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki işbirliklerinin kalıcı ve devamlılığının olması için en kritik sektörlerden birinin eğitim sektörü olduğunu söyledi.

Atılacak adımların diğer adımları hem besleyecek hem de kalıcı olmalarını sağlayacağını aktaran Tekin, "Dolayısıyla eğitim sektöründeki ilişkiler hem diğer bakanlıklara ve diğer ilişki alanlarına bir destek hizmeti sunacak hem de kalıcılığının teminatı olacak. Biz de zaten bu ilişkilerin sağlıklı zemine oturması ve devamlılığının sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Tekin, Türkiye'de yaklaşık 18 milyon öğrenci, 1 milyon 250 bin öğretmen ve 100 bine yakın okul düzeyinde kurum olduğunu belirterek, bu eğitim yapılarının inşasında gerek eğitim yapılarının teknolojik altyapıyla donatılmasında gerekse de eğitim içerikleri konusunda önemli adımların atıldığını dile getirdi.

'Dünyanın en büyük eğitim bilişim platformlarına istenilen yerden ulaşılabiliyor'
Başta mesleki ve teknik eğitim olmak üzere birçok eğitim alanında da çok farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte adımlar attıklarını vurgulayan Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilhassa eğitimde teknolojik altyapının kullanılması konusunda biraz önce bahsettiğim okullarımızın tamamı bu teknolojik altyapıya erişmiş durumda. En ücra köşemizdeki okullarımız bile Bakanlık merkezinde kurduğumuz dünyanın en büyük eğitim bilişim platformlarından bir tanesine istedikleri an erişip öğrencilerle paylaşabilecek ders içeriklerine ulaşabiliyor. Aynı şekilde teknolojik altyapının geliştirilmesi kapsamında bunun eğitim öğretim ayağını da yani bununla ilgili ders içerikleri ve programlar konusunda da ciddi mesafe kat ettik."

Tekin, "İçinde yaşadığımız dönemin en temel sorunlarından bir tanesi dünyada mesleki eğitim konusunda yeni yetişen kuşakların isteksiz olması. Orada da (Kongo'da) hem gençlere mesleki eğitimi cazip hale getirecek hem de ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman vasıflarını tanımlayarak ona göre eleman yetiştirecek bir program geliştirdik" diye konuştu.

Bakanlık olarak Kongo Cumhuriyeti ile bu işbirliğini geliştirmek için her türlü adımı atmaya hazır olduklarını bildiren Tekin, bugün imza altına alacakları metnin ilişkilerin köklenmesi, gelişmesi ve gelecek kuşaklara devam ettirilmesi konusunda başlangıç olması temennisinde bulundu.


Kaynak: AA