DİYARBAKIR - 1 Temmuz 2013 tarihinde özelleşen DEDAŞ, sayaç affı kampanyasından personellerin yenilenmesine kadar birçok değişikliğe giderek yenilik yaptı.
Yaptıkları yenilikler ile ilgili görüştüğümüz DEDAŞ Müdürü Murat Karagüzel, şirketlerinin Diyarbakır, Urfa, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman illerinden sorumlu olduklarını belirterek yaptıkları yenilikleri İLKHA ile paylaştı.

`Personellerimizin yüzde yüzü değişti`
Personellerinin yüzde yüzünün 1 Temmuz itibariyle değiştiğini dile getiren Karagüzel, "Biz bu elemanlarımızın hepsine yeni eğitimler veriyoruz. Zaman zaman yanlış okumalar yanlış tespitler olabilir bunlar doğal şeylerdir. Ama gerek vatandaşın müracaatı olmadan bizim tespit ettiklerimiz gerekse vatandaşın müracaatı sonunda bunlar ivedilikle düzeltilip sistem o şekilde işleniyor" şeklinde konuştu.

`Kayıp kaçak oranı Türkiye oranlarının üzerinde`

Kayıp kaçak oranlarının Türkiye ortalamasına göre çok fazla olduğunu söyleyen Karagüzel, "Kayıp kaçak oranı devraldığımızda yüzde 72 seviyesinde resmi bir rakam bize bildirildi. Ama bu rakam yüzde 78`ler civarında. Burayı devralmak gerçekten cesaret isteyen bir iş ancak sonuçta biz bir hizmet satışı yapıyoruz ve bunu en iyi şekilde yapıp müşteri memnuniyeti odaklı bir satışla ve insan onuruna yakışır bir hizmet sunarak kayıp kaçak oranını düşürerek sorunu çözeceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şirketi devraldıktan sonra birçok kampanya yaptıklarının altını çizen Karagüzel, "Faizlerin affı kampanyasını düzenledik. Tarımsal sulama abonelerine yönelik farklı bir uygulama geliştirdik. Sayaç affı kampanyası yaptık. Ve bununla alakalı birçok projemiz var. Ancak her şeyden önce bizim iyi niyetimizin sahadan iyi tepkilerin gelmesi lazım ki biz bu tür çalışmalarımızı yapalım. Faiz affı kampanyasından yararlanmayan abonelerimiz varsa bir an önce yararlanmaları için tekrardan çağrı yapıyoruz. Sayaç affı kampanyasında şu ana kadar ne yapılmışsa biz bunların üzerine sünger çekip yeni bir sayfa açıp beraberce yürümek istiyoruz. Ve hizmetinde en iyisini sunmak için elimizden geleni yapacağız. Tek şartımız abonelerimizin iyi niyetimize karşılık vermeleri ve bize yardımcı olmalarıdır" dedi.

`Diyarbakır, Batman ve Şırnak`ta elektriksiz yeni yerleşim yerlerimiz var``

Geçmişte yeterli yatırımın alınmadığını ve bu nedenden dolayı özellikle Diyarbakır, Batman ve Şırnak`ta elektriksiz yeni yerleşim yerlerinin olduğunu belirten Karagüzel, "Biz çok acele bir şekilde, ivedi bir şekilde bunlarla alakalı hazırlıklarımızı yaptık. Mevsim şartları eğer elverirse bu yıl içerisinde bunları gidermeye çalışacağız. Ama 2014`te bu tür sıkıntılar olmayacak. Biz geçmiş dönemde yapılan yatırımdan daha fazla yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.

`6 ili ve ilçeleri kapsayacak şekilde çağrı merkezi kuracağız`

Şuan 186 elektrik arıza servislerinin olduğunu ve bunu biraz daha modern bir şekilde 444 ile başlayan bir numara ile değiştireceklerini ifade eden Karagüzel, "Bu numaradan vatandaşlarımız çağrı merkezi üzerinden bize ulaşacaklar. Şuanda çağrı merkezinin altyapı çalışmaları bitmek üzere yaklaşık 40 personelle 6 ili ve ilçelerimizi kapsayacak şekilde çağrı merkezi kuracağız. Ve bu çağrı merkezi üzerinden bütün haberleri yapacağız. Sadece arıza ihbarı değil borç sorgulamak, kaçak ihbarı, gibi konularda çağrı merkezinden faydalanılacak. Yaklaşık en fazla bir ay içerisinde bu hizmete açılacak" dedi.

`Sayaçları kontrol edip denetim altına alacağız`

Kayıp kaçağın azaltılmasına yönelik olarak elektrik enerjisini ölçen sayaçları bina girişlerine kontrol edebilecekleri yerlere alarak denetim altına alıp, bu şekilde enerji satmaya çalıştıklarını söyleyen Karagüzel, "Şehitlikte geçen yıl elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı yaratan sokaklarda bugün 38 adet binada pano değişimi yaptık. Şuan 4 trafo tarafından beslenen o bölgede pano değişiminden sonra sayaçların aşağıya alınmasından sonra iki trafo çok yeterli bir şekilde orayı beslemekte. Geri kalan iki trafonun artık oraya ihtiyaç olamadığını gördük. Ancak biz ihtiyaç yok diye almayacağız orada bırakacağız. Daha iyi enerji verebilmek için o trafolarımız orada kalacak. Ama geçen yıl aynı mahalle 4 trafodan sıkıntı yaşarken şuanda aynı mahalleye iki trafoyla fazlasıyla enerji verebiliyoruz" ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman/ Ömer Yasin Ergin - İLKHA)