BATMAN-Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde kullanımının önüne geçebilmek amacı ile farklı kurumlardan uzman personelin katılımı ile kurulan "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonu" rehber öğretmen ve idarecilerine yönelik bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdi.

 

Komisyonun, il genelinde gençlerin ve öğrencilerin madde bağımlılığının son günlerde artması nedeni ile, onları madde bağımlılığının zararlarından korumak amacı ile öncelikle 163 rehber öğretmen ve 109 okul idarecisine "Madde bağımlılığı ile Mücadele" konulu semşnerler verildi.

 

Beş gün boyunca süren seminerlerde, rehber öğretmen ve idarecilerin madde bağımlısı gençlere yönelik ilgi ve duyarlılık göstererek gençlerin kurtarılması için alınacak pedagojik tedbirler  ele alınacak.

 

Bu seminerlere katılan eğitimcilerin, daha sonra kendi okullarında, hem öğrencilere hem de velilere madde bağımlılığı hususunda sahada aktif çalışmalar yapmaları sağlanacak.

 

Komisyon tarafından 12 Nisan 2012 tarihinden 25 Kasım 2013 Tarihine kadar madde bağımlısı 195 kişi ile, 173 defa da ev ziyaretleri yapılarak, söz konusu kişilerin aileleriyle görüşme gerçekleştirildi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca, gençlerin ve öğrencilerin güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak için kolları sıvadı.

 

Bu kapsamda, Batman'da sayıları fazla olan internet cafeler ile evlerde, zamanın büyük bir kısmını internet başında geçiren öğrencilerin internetin bilinçli kullanımı için bilişim öğretmenlerinden 48 eğitimciyi eğitime alarak, öğrencilerde zararlı internet kullanımına karşı farkındalık oluşturulması sağlanacağı belirtildi.

 

Bilişim öğretmenlerinin seminerine katılan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa "Öğrenciler ile gençlerimizin zamanının çoğunu evde ve dışarda internet başında geçiriyor olmasından dolayı kendilerine internetin zararlı yönlerine karşı biz eğitimciler olarak farkındalık oluşturmamız gerekir.

 

Öğrencileri bilinçlendirerek sağlıklı bir topluma doğru ilerleyebilecekleri belirten Akboğa, seminere katılan bilişim öğretmenlerine bu eğitimden elde ettikleri eğitimlerini öğrenci ve velilerle de paylaşmalarını talep ederek, seminerin başarılı geçmesini diledi. (Veysi Demir-İLKHA)