MERSİN - Mersin Tabip Odası ve Mersin Aile Hekimleri Derneği, aile hekimlerinin çalışma koşullarının düzeltmesi ve iş yüklerinin azaltılması amacıyla Tabip Odası'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.
Basın açıklamasını okuyan Mersin Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. İsmail Aydın, aile hekimlerinin kamu görevi yapmasına rağmen kamu görevlisi statüsünde sözleşmeli olarak çalıştığını belirtti.
Dr. Aydın "Ağır çalışma koşulları ve iş yüklerine rağmen Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlar, esas görevleri olan ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin temelini oluşturan koruyucu aile sağlık hizmetlerini özveriyle yerine getirmektedir. Aile hekimlerine görev tanımları dışında olan acillerde verilen görev angaryadır" dedi.
Aydın, kaygılarını gidermek, doktorluk mesleğini bilen kişiler olarak sorunlarına sahip çıkmak amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını dile getirdi.
Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı'da, 2002 yılında uygulamaya konulan "Sağlıkta Dönüşüm Programı" nedeniyle sağlık alanının "Yıkım ve ızdırab" yaşadığı ileri sürdü.
SES Genel Başkanı Dr. Çetin Erdolu ise, SES olarak aile hekimlerinin verdiği mücadelenin yanında olduklarını sonuna kadar desteklediklerini belirtti.
Dr. Erdolu, "Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın temel anlayışı sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesi ve piyasalaştırılması ve paralı hale getirilmesi meselesidir. Ticarileştirilmiş bir sağlık hizmetinde esas olan kârdır. Kâr için yapılması gereken en önemli şeylerden biri de iş gücü maliyetini düşürmektir. İş gücü maliyetini düşürmek için de bir kişiye birden fazla işi yaptırmaktır. Aile Sağlık Merkezleri emekçilerinin karşı karşıya kaldığı sorunlar sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesidir." diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)