İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Florya Sosyal Tesisleri'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kahvaltılı etkinlik düzenledi. Kahvaltıdan önce misafirlerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, göreve geldikleri günden itibaren toplu taşıma araçlarını engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlemeye başladıklarını söyledi.

 

İstanbul'daki bütün belediye otobüslerini yenilediklerini ve dezavantajlı grupların ihtiyacına göre şekillendirdiklerini dile getiren Başkan Topbaş, yeni bir projelerinden şu şekilde bahsetti: "Duraklara koyacağımız bir buton olacak. Yaşlı veya engelli bir vatandaşımız bu durağa geldiğinde butona basacak. Durağa yaklaşan otobüs şoförü de durağa gelmeden buna göre hazırlık yapacak." dedi.

 

Engelli vatandaşlara yönelik bir kampus düşündüklerini ve bundan daha sonra vazgeçtiklerini ifade eden Başkan Topbaş ,"Biz istedik ki bir araya gelebilecekleri sosyalleşebilecekleri bir yer olsun. Ama daha son konunun uzmanları bunun doğru olmayacağı konusunda bizleri uyardı. Bir kampus yapmaktan ziyade kendilerinin halkın içine karışabilmeleri için ortam oluşturulmasının daha doğru olabileceğini söylediler. Bizler de okulları, spor salonlarını hatta KİPTAŞ AŞ'nin yaptığı evleri buna göre projelendirdik ve buna göre yaptık. Artık engelli vatandaşlarımız İstanbul'u gönüllerince kullanabiliyor. Yanlarına bir refakatçi almadan ulaşım sağlayabiliyor. Spor salonlarımız ve okullarımıza rahatça gidebiliyor. Halkla iç içe oluyorlar. Daha önce evden çıkamayan engelli vatandaşlarımız gönüllerince gezebiliyor." diye konuştu. (İLKHA)