MARDİN - Kızıltepe'de yetim, muhtaç ve Suriyeli mültecilere yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası, Ekim ve Kasım ayı Faaliyet Raporunu açıkladı.

 

Yetim ve muhtaç ailelere yaptıkları yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, "Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası olarak, kurulduğumuz günden beri Kızıltepe'nin neresinde bir yetim veya yardıma muhtaç aile derneğimize başvurduğunda, tespit komisyonlarımız tarafından evlerinde ziyaret edilip, tespitleri yapılıyor. İmkanlar dahilinde hayırseverlerin bağışladığı yardımları kendilerine ulaştırıyoruz. İnşallah Rabbim bize ömür verdiği müddetçe yetim ve muhtaç aileleri yalnız bırakmayacağız." dedi.

 

Rahmet Gıda Bankası olarak Ekim ve Kasım ayı içerisinde 387 aileye yardım yaptıklarını belirten Başkan Öz, şu bilgileri verdi: "Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası olarak, Ekim ve Kasım ayları içerisinde Kızıltepe'deki yetim ve muhtaç 96 aileye gıda yardımında bulunduk. Ayrıca, ülkelerinden göç edip bize sığınan Suriyeli 173 aileye giyim ve 120 aileye de yatak yardımında bulunduk. Toplamda 387 aileye ulaştık. Bu ailelere yaptığımız yardımlar, yaklaşık 29 bin TL değerinde. Bu hayırlı kervanda bizleri yalnız bırakmayan, Kızıltepe'nin hayırsever halkına şükranlarımı sunuyorum, bir de bin bir cefayla işini gücünü bırakıp bu yardımları dağıtan değerli üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun." (Mehmet Aslan - İLKHA)