ŞANLIURFA-3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yapılan etkinlikler kapsamında engellilere Şehitlik Çamlıkta bir yemek verildi. Şehitlik Çamlıkta bir yemek verildi. Yemekten önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ile Şanlıurfa Engelliler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu birer konuşma yaptı.

Engelli insanların sadece bir gün hatırlanmasının kabul edilemeyeceğini belirten Demirkol, ne zaman engellilerimiz bu ülkenin en yüksek imkanlarından faydalanırsa işte o zaman onlara hakkettikleri imkanı vermiş oluruz" diye konuştu.

Engellilerin işverene güvenemediğini belirten Satoğlu "Özel sektördeki şirketlerin cezaya girmemek için engellimizi işe alıyor.Sonrasında onu işten çıkarıyor.Bazen engellimizi işe almak istiyorlar ama engellimizin güvencesi olmadığı için işe giremiyor.Otomasyon yasasının bir an önce çıkarılması lazım" ifadelerini kullandı.

Öldükten sonra zihinsel engelli çocuklarının kime emanet edeceklerini bilmediklerini ifade eden Satoğlu "Zihinsel engelliler için bakım güvence yasasının çıkarılması gerekir. Öldüğümüz zaman çocuklarımız belini dayayacak bir yerimiz olsun.Onun için bu yasanın bir an önce çıkarılması lazım" sözlerini kullandı.

Verilen yemeğin ardından program sona erdi.(Osman Gülebak-İLKHA)