BATMAN - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerin sorunlarıyla ilgili görüşünü aldığımız Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, Batman'da otobüs, resmi kurum, bina, yol ve yapılan çalışmalarda engellilerin hiçbir şekilde dikkate alınmadığından yakındı.

Batman resmi kurumları ve şehir planlamasının engellilere göre yapılmadığını belirten Atay, "Batman'ın şehir içi planlaması engelliler için çok yetersiz. Batman'daki mimari yapısından dolayı sıkıntımız var. Halen daha birçok kuruma giremiyoruz. Özellikle tekerlekli sandalyede olmamıza rağmen bir evrakımızı götüremiyoruz. Aynı şekilde cadde ve kaldırımlarda aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Şuan halen Batman'da bir engelli olarak rahat bir şekilde gezemiyor ve toplumla kaynaşamıyoruz. Yetkililerimizden bu sıkıntılarımızı görmesini ve gidermesini istiyoruz." dedi.

Batman Belediyesi ve Batman Valiliği'nden sorunlarını gidermeleri açısından beklentilerinin olduğunu ifade eden Atay, "Almanya'daki bir engelli Urfa'da ayağında bir küçük yara çıktığında Alman Hükümeti koca Helikopter gönderip o engelliye hizmet etti ve bu benim çok hoşuma gitmişti. Ben bu ülkede yaşıyorum. Bu ülkede engellileri görmezden geldikleri için sıkıntı yaşıyoruz. Oysaki bizlerde varız ve ülkenin nüfusunun çoğunda engelliler var. Engelliler görmezden geliniyor. Şuan en büyük sıkıntımız, İŞKUR üzerinden yapılmış olan projelerimiz var ama yeni yürürlükte girecek olan bu projelerimiz de elimizden alınacak. Anladığımız kadarıyla şunu demek istiyorlar, 'derneğinizi kapatıp gidin, biz sizi görmek istemiyoruz. Biz engelliyle birlikte yaşamak istemiyoruz' buna üzülüyoruz. Bütün dileğim inşallah bedenen değil de beyinen engelsiz yaşarız." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)