BATMAN -Batman KESK Şubeler Platformu, Batman Tabip Odası ve Batman TMMOB Temsilciliği yetkilileri, açıklama yaparak Ortadoğu`da yaşanan savaşa dikkat çekmek amacıyla 7 Aralık Cumartesi günü saat 13.00`da "ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız- Ortadoğu`nun geleceğine halklar karar versin- Suriye`de emperyalist müdahaleye hayır-içte ve dışta savaşa hayır" sloganıyla Gaziantep`te yapılacak bölge mitingine destek vereceklerini belirtti.

SES Batman Şubesi`nde saat 12.30`da konu ile ilgili yapılan basın açıklamasını SES Batman Şube Başkanı Esat Altunışık, okudu.

Altunışık, konu ile igili daha önce 20 Ocak`ta Gaziantep`te genel merkezlerinin düzenleyeceği mitingin valilik kararıyla yasaklandığını ifade ederek, "Gelişmelerin daha da tehlikeli bir hal alması karşısıda genel merkezlerimiz KESK, DİSK, TMMOB ve TTB durum değerlendirmesi yapmıştır. 7 Aralık Cumartesi günü saat 13.00`da "ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız- Ortadoğu`nun geleceğine halklar karar versin- Suriye`de emperyalist müdahaleye hayır-içte ve dışta savaşa hayır" sloganıyla tüm antiemperyalist ve savaş karşıtı güçlerin de davet edileceği Gaziantep bölge mitingi yapılması kararı alınmıştır. Bizlerde bu kurumların bir bileşeni olarak bir araya gelip mitinge katılmak üzere Cumartesi günü yola koyulacağız. Savaşa karşı tüm kesimlerin o gün Gaziantep`te olmaya ve barışa katkı sunmaya çağırıyoruz." dedi.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)