HÜDA PAR Gençlik Kolları birçok il ve ilçede düzenledikleri "Gençlik ve Gazze: Değerlerimizle Yürüyoruz" temalı gençlik haftası etkinliklerinin final programını Diyarbakır'da gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da düzenlenen programda yerlerini alan ressam ve karikatüristler, Gazze direnişi ve orada yaşanan vahşeti anlatan çizim ve resimleriyle katılımcıların ilgi odağı oldu.

Programa katılan ressam ve karikatüristler, alanlarda düzenlenen miting, basın açıklaması, konferans ve panellerle Gazze gündemde tutulmaya çalışırken kendilerinin de hazırladıkları kara kelam çalışması ve resimlerle yüreklerdeki direniş sevdasını sayfalara yansıttıklarını ifade etti.

Abdullah Yalçın

Ressamlardan Abdullah Yalçın, her alanda Filistin'in sesini duyurmak istediklerini belirterek Filistin'in gündemde kalabilmesi için gündemin başka alanlara kaymasına engel olunması gerektiğini ifade etti.

Yalçın, "Bazen müziklerle, resimlerle, mitinglerle ve yürüyüşlerle olur. Filistin için ne gerekliyse onu yapmamız gerekir diye düşünüyoruz. Bundan dolayı resimlerimizle alandayız. Bizi seyreden ve görenler, unutuyor olsalar bile Mescid-i Aksa'yı ve Filistin'i hatırlamak zorunda kalıyorlar. Bir nebze de olsa gündemlerine girmiş oluyor." dedi.

Mikail Çiftçi

Karikatürist Mikail Çiftçi ise şunları kaydetti:

"Bu güzel etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Çünkü Gazze için büyük bir farkındalık oluşturuyorlar. Bizlerde burada resimlerimizle aslında direnişe bir destek olmuş oluyoruz. Bir yılı aşkın zamandır yaşanan bu katliam ve vahşeti çizgilerimize yansıtıyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda hem direniş hem de insani boyutunu yansıtmaya çalışıyoruz. Direniş boyutunu çizgilerimize yansıtırken direniş tarafında olduğumuzu belli ediyor ve direnişçilere biraz moral vermiş oluyoruz. Bu vahşet ve katliamı çizgilerimizle bir ayna görevi görerek yansıtırken medya ve sosyal medya aracılığıyla Gazze'nin sesini duyurmaya çalışıyoruz." (İLKHA)