MEHMET BOZDAŞ -- Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Ana gündem maddesini terörle mücadelenin oluşturacağı toplantıda TUSAŞ tesislerine yönelik saldırı ve saldırı sonrasında başlatılan hava harekatının çıktıları ele alınacak. Yine "yenidoğan çetesi"ne yönelik son gelişmeler ve Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikası da Kabine'nin önemli başlıkları arasında yer alıyor.
 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Kabinenin ana gündem maddesini terörle mücadele oluşturacak. TUSAŞ tesislerine yönelik  saldırı kabinede değerlendirilecek. Saldırı sonrasında başlatılan hava harekatının çıktıları ele alınacak. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki son durum görüşülecek.

YENİDOĞAN ÇETESİNE YÖNELİK GELİŞMELER GÜNDEMDE
İstanbul'da yenidoğan bebeklerin bulunduğu yoğun bakım ünitelerini ticarethane haline getiren suç örgütü 'yenidoğan çetesi'ne yönelik son gelişmeler de kabinede değerlendirilecek. Kabinenin bir diğer gündem maddesi ise işgalci israilin bir yıldır uyguladığı soykırım ve işgal politikası olacak.

EKONOMİ POLİTİKASI KABİNE'DE GENİŞ YER BULACAK
Toplantıda Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikası da geniş bir yer bulacak. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi konularda gelinen son durum analiz edilecek. Stokçuluk, fahiş fiyata ceza ve fırsatçılar da kabinenin önemli başlıkları arasında.

TAĞŞİŞ YAPAN FİRMALARA CEZALAR ELE ALINACAK
Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş ürünleri listesini güncellemiş, ürünlerinde sahtekârlık yapan firmaları ifşa etmişti. Kabinede tağşiş yapan firmalara verilecek ceza miktarlarında herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duyulup duyulmayacağı da tartışılacak.