HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

 

Siyonist işgal ordusu, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda bir günde Filistinli 5 gazeteciyi şehid etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) gazetecilerin katledilmesine tepki gösterdi.

HAMAS tarafından yapılan açıklamada siyonist rejiminin saldırılarının Filistinli gazetecileri korkutamayacağı, gazetecilerin işgalcilerin suçlarını dünyaya duyurmaya devam edeceğine vurgu yapıldı.

Siyonist rejimin Gazze'de sistematik ve kasıtlı bir şekilde gazetecileri hedef aldığına değinilen açıklamada, "Bunlar, gazetecileri korkutmak ve yaşanan vahşi soykırımın gerçeklerini duyurmaktan caydırmak amacıyla gazetecilere karşı işlenen daha önce benzeri görülmemiş suçlardır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Filistinli gazetecileri cinayet ve intikam hedefi haline getiren faşist hükümetten hesap sorulması ve bu saldırıların durdurulması için uluslararası toplum ve kuruluşların ciddi adımlar atması gerekiyor." ifadelerine yer verildi.

Siyonist işgal rejimi, bir günde sunucu ve program yapımcısı Nadya Imad es-Seyyid, radyo kanallarında gazeteci olarak çalışan Abdurrahman Semir et-Tanani, Aksa Televizyonu Dijital Medya Departmanı Başkanı Said Rıdvan, Sened Haber Ajansında çalışan Hamza Ebu Silmiyye ve Kudüs Vakfında gazeteci olarak çalışan Hanin Mahmud Barud'u şehid etmişti.

Siyonist rejimin, Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı soykırım başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana katledilen basın mensuplarının sayısı 182'ye yükseldi.