Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatıyla, 81 il, 922 ilçe ve 2 bin 766 köy/mahallede eş zamanlı olarak düzenlenen "Tarımda Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" bilgilendirme toplantısı Malatya’da yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, toplantı yaptığı açıklamada, Bakanlığın saha etkinlikleri kapsamında yapılan bu toplantının tarımsal üretim planlaması ve yeni destekleme modeli konusunda önemli bir bilgilendirme süreci sunduğunu belirtti.

İl Müdürü Akar, bu toplantılarda, bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik olarak hazırlanan 3 yıllık üretim planlarının üreticilerle paylaşıldığını ifade etti.

Akar, "Stratejik ürün veya ürün gruplarının belirlenmesi, bu ürünlerin asgari ve azami üretim miktarlarının tespiti, doğru havzalarda üretim yapılması ve böylece arz-talep dengesinin sağlanması hedeflenmiştir. Bu sayede, ürün fazlası veya eksikliği oluşmasının önüne geçilerek verim ve kalite artırılacak, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik sağlanacaktır." diye kaydetti.

Toplantıların temel amacının hasat döneminde çiftçilerin pazarlama sorunları yaşamalarının önüne geçmek, üreticilerin gelir seviyesini yükselterek refah düzeylerini artırmak ve tarımsal kalkınmayı desteklemek olduğunu ifade eden Akar, "İlimizde bu kapsamda gerçekleştirilen toplantılarda, 13 ilçede, 39 köy ve mahallede 141 personelimiz görev almış ve toplamda bin 543 üreticiye ulaşılmıştır."  dedi. (İLKHA)