Gazze'de yaşanan katliama ve insani drama destek vermek amacıyla Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonuna ait Vicdan Gemisi, yaklaşık 2 aydır Haydarpaşa Limanı'nda demirli olarak bekliyor.

Koalisyonun Türkiye temsilciliğini yapan ve Vicdan Gemisi'ni insani yardımla dolduran Mavi Marmara Derneği, üye ve gönüllüleriyle birlikte gemiye izin verilmesi için 2 aya yakındır Haydarpaşa Limanı'nda gece gündüz nöbet tutmaya devam ediyor.

İnsani yardım ulaştırabilmeleri için yetkililerden çıkış izni bekleyen dernek yetkilileri, birçok kesimin desteğini almaya devam ediyor.

Nöbet bekleyenlere destek ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Yapıcıoğlu, "2023 yılının kasım ayından beri yeni bir filoyu Gazze'ye gönderme konusunda bir çalışma vardı. Geçtiğimiz yılın kasım ayında biz de hükümet ile bu filonun yola çıkması için bazı görüşmeler yaptık. Ancak maalesef bugüne kadar çıkamadı. Arkadaşlarımız haftalardır bu filonun Gazze'ye gidebilmesi, insani yardım ulaştırması için burada bekliyor. Başından beri hep şunu söylüyoruz. Gazze zulümden, ablukadan, soykırımdan kurtulana kadar kimin elinden ne geliyorsa her türlü çabayı ortaya koymalıdır." dedi.

Herkesin yapacağı şeylerin farklı olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, "Bir yandan buradaki sivil toplum kuruluşları insani yardımlarını ve bir yandan belki siyasi destek, ilaç yardımı ulaştırmaya çalışırken bir yandan biz de Meclis'te çifte vatandaş olan soykırımcıların yargılanması için kanun teklifi verdik. Bir taraftan yürüyüşler, sosyal medya üzerinden yapılan çalışmalar ile oradaki zulme dikkat çekilmeye çalışılıyor. Görünen o ki bugüne kadar yapılanlar yapılan zulmü durdurmaya yetmedi. Öyleyse daha ileriye adımlar atmak gerekir. siyonistlerin hedefinin sadece Gazze olmadığı artık herkes tarafından görülmeye başlandı. Eğer siyonistler orada durdurulamazsa belki yarın Beyrut'u, arkasından Şam'ı, daha sonra belki bizim topraklarımızı, Irak'ı, İran'ı işgal etmek için planlar yapıyorlar. Bizim talebimiz, tüm sivil toplum kuruluşlarının yaşananları gündemden düşürmemelidir. Tüm İslam ülkelerinden de talebimiz şudur: israil güçten anlar, o zaman güçlerinizi birleştirin ve bir an önce oradaki zulmün durdurulması, katliamın durdurulması, oradaki insani ihtiyaçların karşılanması için harekete geçin. Tüm İslam alemine ve siyonizme köle olmamış olanlara da sesleniyoruz. Bu sadece siyonizmin Gazze'ye açtığı, sadece Müslümanlara açtığı bir savaş değildir. İnsanlığın tamamına savaş açmış durumdalar. İnsanlık ailesiyle siyonizm arasındaki bir savaştır. Bu vahşileri durdurmak için herkes elinde ne geliyorsa ortaya koymalıdır." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Yapıcıoğlu'na Mavi Marmara Gemisi'nin maketi hediye edilirken, Yapıcıoğlu da günün hatırası olarak asılı olan pankarta, 'zulüm ilelebet devam edemez. Zulmün ortadan kalkmasında çaba göstermeliyiz' cümlelerini yazdı. (İLKHA)