Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ağrı Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti, sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Balan Yumaklı, Patnos ilçesinde düzenlenen AK Parti Patnos 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldıktan sonra il merkezine geçti.

Ağrı Valiliğini ziyaret eden Yumaklı, Vali Mustafa Koç ve il protokolünce karşılandı.

Valilik şeref defterini imzalayan Yumaklı, Ağrı'da yapılan ve yapımı devam eden projelerle ilgili Vali Koç'tan bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren Yumaklı, partisini ziyaretinin ardından Ağrı Öğretmenevinde sektör temsilcileriyle bir araya geldi, ziyaretler basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Beraberindekilerle birlikte Ağrı'nın Diyadin ilçesine geçen Bakan Yumaklı Diyadin Jeotermal Sanayi Organize Bölgesini ziyaret etti.

Burada değerlendirmelerde bulunan Bakan Yumaklı, "Değerli arkadaşlar şimdi Ağrı'dayız Diyadin'de Jeotermal Organize Tarım Bölgesi'nin 1. ve 2. etaplarının gelişimi ile ilgili arkadaşlarımızdan bilgi aldık. 42 ilimizde 61 organize tarım bölgesi belirledik, buradaki yatırımların sürecini hızlandırıyoruz. 42 organize tarım bölgesinin 21'i bitkisel, 20'si hayvansal, birisi de su ürünleri ile ilgili." dedi.

"Özellikle temiz enerjinin kullanımı ve ülkemizin yeraltı zenginliklerinin hem bitkisel hem de hayvansal üretimde çok önemli bir girdi olarak yerini aldığı bu dönemde organize tarım bölgelerinin üretime olan katkısı itibari son derece önemli bir görev icra ettiğini ve edeceğini buradan söylemek istiyorum." diyen Bakan Yumaklı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şuanda 14 organize tarım bölgesi yani 61 tane den 14 tanesi altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve yatırımcıların hizmetine sunulduğunu belirtmek istiyorum. Hayvansal üretim konulu organize tarım bölgelerinde de yaklaşık 800 besi işletmesinde 110 bin baş hayvan şu anda mevcut durumda. Bitkisel üretim konulu organize tarım bölgelerinde de 374 dekarlık sera alanında 111 bin ton domates ve çilek üretimi yapılıyor. Toplam 7 organize tarım bölgesinde altyapı inşaatları hâlihazırda devam ediyor. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en büyük organize tarım bölgelerinde bir tanesi Balıkesir Gönen'de hâlihazırda inşaat devam ediyor. Biz bu konuda organize tarım bölgelerinin hem bitkisel hem hayvansal açıdan ülkemize büyük değerler katacağını düşünüyoruz."

Diyadin Jeotermal Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamı faaliyete girdiğinde toplamda 1500 kişilik istihdam sağlanacağını hatırlatan Bakan Yumaklı, "Yatırımcılarımızın da gerçekten çok ilgisi var. Ben özellikle ülkemizin dört bir tarafından işte dediğim Ağrı'dayız, Nevşehir'de aynı şekilde Balıkesir'de İzmir'de ve Türkiye'nin dört bir tarafında organize tarım bölgesinde ülkemizin üretim kabiliyetleri ve kapasitesi açısından. Bunun dışından da özellikle büyük şehirlere yakın olması hesabı ile pazar yeri sağlanması açısından son derece önemli olduğunu söylemek istiyorum. Burayı yaklaşık 470 milyonluk bir maliyetle ilk iki aşamasının 2025 yılı sonu itibariyle tamamlayacağız inşallah. Özellikle bu 6 kademeden oluşan yatırımın tamamı için de bütçe ayırmaya ve burada yatırımcıların tesislerini kurması ve üretimi başlamasına zemin hazırlayacak çalışmalar devam edeceğiz. Burada yaklaşık 1300 dekarlık bütün faaliyet alanından tamamı faaliyete geçtiğinde yüzde 75'i kadın olmak üzere yaklaşık 1500 kişilik bir istihdam söz konusu olabilecek. Yani her açıdan ülkemizin bütün bölgelerinin gelişimi açısından ihtiyaç duyduğu buralarda üretilecek ürünler açısından önemini bir kez daha belirtmek istiyorum. Şimdiden ülkemiz için bu yatırımların bulunduğu iller için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki dönemde de çok farklı yerlerde organize tarım bölgelerinin hem gelişimini takibi hem de yatırımların sonuçlanması ve açılışı itibariyle yine de halkımıza buradan müjdelerimizi vermeye devam edeceğiz. Tekrardan hayırlı uğurlu olması diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)