siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 385 gündür aralıksız devam ediyor. İşgalci katillerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere şehid sayısı 43 bine yaklaşırken, yaralı sayısı ise 100 bini geçti.

Soykırımın başladığı tarihten bu yana Türkiye'nin birçok ilinde cumartesi günü "Sessiz Yürüyüş" düzenleyen hekimler ve sağlık çalışanlarının eylemleri 50'nci haftaya girdi.

Malatya'da, Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelinerek yapılan yürüyüş Kernek Karagözlüler Camii bahçesine kadar devam etti.  

"Canlarıyla ve kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına selam olsun"

Burada kitle adına basın açıklamasını okuyan İnönü Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği 3'üncü Sınıf Öğrencisi Mücahit Özbey, "Canlarıyla ve kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına selam olsun. Selam olsun öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze'nin şeref ve haysiyet timsali hekim ve sağlık çalışanlarına… Selam olsun zulme karşı elinden ve dilinden geleni esirgemeyen, kararlılıkla protestolara ve boykota devam eden vicdanlı insanlara… Selam olsun, üzerinde hücum yeleği, elinde silahı, kopmuş kolunda tel turnike, cebinde tesbih, dilinde dualarıyla en ön safta erkekçe, yiğitçe savaşarak can veren aziz şehidimiz Yahya Sinvar'ın mübarek ruhuna… Allah kendisine rahmet eylesin, makâmını en âli makamlardan eylesin ve bizleri de aynı şecaat ve dirayetle hak yolunda cehd edenlerden eylesin." diyerek, Gazze'nin onurlu direnişine dikkat çekti.

"Onlar bizim yılmadığımızı gördükçe yılmaya başlayacaklar"

Sessiz Yürüyüşlerinin 50'nci haftasında tam 385 gündür yalnızlığa terkedilen, barbar siyonistler tarafından zulme uğrayan buna rağmen davasında tereddüt etmeyen Gazzeli kardeşleri için toplandıklarına dikkat çeken Özbey, "Biz en hayırlı işin az da olsa devamlı olanın olduğuna inanarak, 50 haftadır yılmadan hatırlamaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Çünkü cani cinayetinde, vahşi vahşetinde, zalim zulmünde yılgınlık göstermiyor. Onlar bizim bu harp uğruna eylediklerimizden ve duruşumuzdan yılmadığımızı gördükçe yılmaya başlayacaklar." dedi.

"İşgalci siyonistler Gazze’deki hastanelere ve meslektaşlarımıza saldırmaya devam ediyorlar"

Gazze'deki sağlık hizmeti veren nadir kurumlardan biri olan Kemal Advan Hastanesi'nin çocuk yoğun bakım katının hedef alındığına dikkat çeken Özbey, "İşgalci siyonistler Gazze’deki hastanelere ve meslektaşlarımıza saldırmaya devam ediyorlar. Gazze'de sağlık hizmeti verilebilen nadir kurumlardan olan Kemal Advan Hastanesi'nin çocuk yoğun bakım katını hedef alan canilerin bu saldırısı sonucu yoğun bakım ünitesinde ciddi hasar oluşmuş durumda. 15 hasta yeterli fiziki imkan bulunamadığı ve cerrahların alıkonması sebebiyle ameliyat edilemiyor." dedi.

"israil, kendi kirli emelleri karşısında duran her türlü hedefe saldırma cüretini göstermeye devam edecektir"

Ayrıca, işgalcilerin Suriye ve Lübnan arasındaki El-Masna sınır kapısını hedef aldığı belirtilerek, "israil, kendi kirli emelleri karşısında duran her türlü hedefe saldırma cüretini göstermeye devam edecektir. Bu hainler, ancak 'hizmet' ettikleri abilerinin yamacında gebermeye veya devletimizin kararlı duruş ve iradesiyle hapislerde çürümeye layıktır." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ kurumuna yönelik saldırıya da değinen Özbey, "Bu ülkenin feraset sahibi hekimleri olarak hainlerin ve zalimlerin imhası için çalışmaya, can ve mallarımızla mücadele etmeye hazırız." dedi.

"Boykot; haksızlığa karşı bir duruş, bir haykırış ve bir meydan okumadır"

2 milyarlık İslam ümmetinin izzetini ve namusunu savunmanın ağır bir yükü olarak Gazze halkı ve sağlık çalışanlarının üzerine düşen mücadeleyi hakkıyla yerine getirdiklerine vurgu yapan Özbey, "Dünyanın geri kalanı bu zulmü bir film seyreder gibi seyrediyor. Boykot; haksızlığa karşı bir duruş, bir haykırış ve bir meydan okumadır." diye konuştu.

"Türkiye üzerinden israil'e petrol akışının durdurulmasını ve Türkiye'den giden ticari gemilere izin verilmemesini talep ediyoruz"

Son olarak, "Türkiye üzerinden israile petrol akışının durdurulmasını ve Türkiye'den giden ticari gemilere izin verilmemesini talep ediyoruz" diyen Özbey, bu taleplerin yerine getirilmesi için gereken bedeli ödemeye hazır olduklarını ifade etti. (İLKHA)