İşgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını ve katliamlarını sürdürüyor ve özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik saldırganlığını yoğunlaştırıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, işgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde tüm sağlık personelini, hastanedeki çok sayıda yaralı ve hastayı esir aldı ve kadınları hastanenin içindeki odalardan birinde su ve yiyecek olmadan alıkoydu.

Bakanlık, tüm uluslararası ve BM kurumlarına ve ilgili makamlara, hastane içinde çalışan hastaları ve sağlık personelini korumak için acilen müdahale etme çağrısında bulundu.

Aynı şekilde işgalciler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Kemal Adwan Hastanesi çevresindeki yerinden edilmiş insanlara yönelik barınakları ateşe verdi.

Gazze'nin kuzeyindeki El Meyadin TV muhabiri, işgal ordusunun "kuzey Gazze Şeridi'ndeki tüm sığınakları boşalttığını" bildirdi ve "daha fazla gıda, ilaç veya yiyecek olmadığı için felaket durumunun daha da kötüleştiğini" vurguladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı dün gece de Kemal Advan Hastanesi'ndeki mevcut durumun endişe verici derecede kötüleştiğini duyurmuştu. Bakanlık, hastanede hasta, yaralı, sağlık personeli ve refakatçilerle birlikte toplam kişi sayısının 600 kişi olduğunu belirtmişti. Hastanenin jeneratörlerinin durdurulması ve oksijen istasyonunun hedef alınması sonrasında yoğun bakım ünitesindeki iki çocuğun şehit olduğu açıklanmıştı. (İLKHA)