Platform Sözcüsü ve Peygamber Sevdalıları Siirt Başkanı Sabahattin Keleş, etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Keleş, bu kampı, Filistin’in Han Yunus Mahallesi ve Cibaliye Kampı’nı temsil eden bölümlerle oluşturduklarını belirtti.

Keleş, "Siirt Merkez 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Filistin'in Han Yunus Mahallesi ve Cibaliye Kampı’nı temsili olarak açtığımız kamp, Filistinli kardeşlerimizin acısını daha somut bir şekilde halkımıza, tüm dünyaya göstermek için düzenlendi. Kampın içerisinde yaralı çocukları, Yahya Sinvar ve Yahya Sinvar Eğitim Merkezi’ni temsil eden bölümler var. Kardeşlerimizin acısını, neler çektiklerini somut bir şekilde insanların görebileceği bir ortamda göstermek istedik. Amacımız, Filistin'de yaşanan acıyı, dramı bütün dünyanın görmesidir." dedi.

"Filistin’deki acıları izlemek bile yürekleri dağlıyor"

Keleş, Filistin'de yaşanan acıların, temsili olarak dahi izlendiğinde yürekleri dağladığını belirterek, "Biz acı çekiyoruz. Peki, biz burada sadece seyrederken bile acı çekerken, Filistin’de bu acılara maruz kalan insanlar neler çekiyor? Bunu iyi düşünmek lazım. Oradakiler bizim kardeşlerimiz, annelerimiz, bacılarımız, babalarımız. Allah bizleri kardeş olarak yarattı. Onun için kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissetmek ve oradakilere el uzatmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Keleş, Filistin'de yaşanan zulmün sona ermesi gerektiğini belirterek, dünya devletlerine ve İslam ülkelerine çağrıda bulundu. Özellikle gücü elinde bulunduran devletlerin bu acıyı görmesi gerektiğini vurgulayan Keleş, şunları kaydetti:

"Artık yeter! Ne zamana kadar seyredeceksiniz? Kanınıza dokunmuyor mu, gerçekten de canınız acımıyor mu? Paramparça olmuş çocuk bedenleri rüyalarınıza girmiyor mu, sizi uyandırmıyor mu? Bunu söyleyeyim, bizi uyandırıyor. Biz bu acıyı çekiyoruz, bu acıyı götürüyoruz. İstiyoruz ki bütün devletler, özellikle 57 İslam ülkesi bu acıyı görsün ve kardeşlerimize el uzatsın."

"israil güçten anlar, onun için ona güçle karşılık vermek gerekir"

İşgalci katillerin yalnızca güçten anladığını ve ona karşı güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğini savunan Keleş, "Ona yapma demek, kınamak fayda sağlamıyor. 7 Ekim’de yaptığı katliamlar durmadı, durmayacak da. O sadece güçten anlar. Bu nedenle ona karşı bir güç duruşu sergilemek gerekiyor." dedi.

"Kardeşlerimize atılan bombaları boykot ile engelleyebiliriz"

Filistin’e destek amacıyla işgalcilere ekonomik boykot yapılmasının önemine de dikkat çeken Keleş, "Belki halkımız diyecek ki 'bizim gücümüz yetmiyor, kardeşlerimize yetişemiyoruz.' Ama kardeşlerimize giden bombaları engelleyebiliriz. Nasıl engelleriz? Boykot ile engelleyebiliriz. israile yardım eden markaları boykot ederek, kardeşlerimize atılan bombaları, sıkılan kurşunları engelleyebiliriz. Bunun için boykotu çok önemsiyoruz. Buradan bizi işiten bütün dünyaya sesleniyorum. Lütfen ama lütfen boykotu önemseyelim, ciddiye alalım. Elimizden geldiğince bu boykotu sadece bugün değil, ömür boyu devam ettirmeye çalışalım." çağrısında bulundu.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu'nun okuduğu duayla başlayan etkinlik, 3 gün boyunca devam edecek. (İLKHA)