25 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuar, bir kez daha kapılarını kitapseverlere açtı.

Batman Valiliği önündeki alanda kurulan fuardaki onlarca stantta pek çok yayınevi eserlerini sergiliyor.

10 gün sürecek fuarda imza günü ve söyleşiler düzenlenecek, çok sayıda yazar okuyucusuyla buluşacak.

"En iyisi okumak" mottosuyla gerçekleşecek fuarın ana temalarından biri de Gazze'de yaşanan insanlık dramı olacak.

Yoğun ilginin gösterildiği fuarın açılışına Batman Valisi Ekrem Canalp, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, Batman halkının okumayı ve kitabı sevdiğini söyledi.

"Batmanlılar Batman'ı Türkiye'nin şampiyonu yaptı"

Her sene düzenledikleri kitap fuarına katılımın katlanarak arttığını belirten Vali Canalp, "2023 yılında bu artış öyle bir hale geldi ki Türkiye'de açık alanlarda yapılmış olan kitap fuarlarının en büyüğü Batman'da oldu. Batmanlıların fuara göstermiş olduğu ilgi ve alaka öylesine büyük bir boyuta ulaştı ki 470 bin nüfuslu kentte 465 bin kişi bu fuarı ziyaret etti. Nasıl ki geçen sene Batman Petrol Spor, sporda şampiyon oldu, Batmanlılar da kültür ve kitap söz konusu olduğu zaman Batman'ı Türkiye'nin şampiyonu yaptılar." dedi.

"Ümit ediyorum ki Batmanlıların geçen sene kırmış oldukları rekoru bu sene daha da üzerinde kırmalarıdır." diyen Canalp, bu sene kitap fuarına rekor sayıda başvuru yapıldığını aktardı.

"Köylerimiz ve mezralarımız dahil şu anda her okulumuzda kütüphanemiz var"

Geçen sene 150 yayınevinin olduğunu dile getiren Canalp, "Bu sene ise yayınevi sayımız 159'a çıktı. Bu da bizler için memnuniyet vericidir. Batmanlıların kitap sevgisine devlet olarak elimizden gelen en yüksek desteği veriyoruz. Öyle ki her bir okulumuzda kütüphaneler açtık. Köylerimiz ve mezralarımız dahil şu anda her okulumuzda kütüphanemiz var ve bir milyon 200 bin kitabı kütüphanelerimize koyduk ve her bir evladımız okuma hakkına sahipler. Kitaba ulaşım söz konusu olduğunda Batman Türkiye'ye örnek bir vilayet olmuş durumdadır." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından açılışını yaptığı kitap fuarını gezen Vali Canalp, stantları dolaşarak yayınevi sahiplerinden bilgi aldı. (İLKHA)