siyonist işgalcilerin bir asırdan fazladır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana özellikle Gazze ve tüm Filistin'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, kural tanımaz ve ahlaktan yoksun siyonist işgalciler Filistin ile birlikte şimdi de dünyanın gözü önünde Lübnan ve Suriye'ye de saldırıyor.

Filistin'de yaşanan zulümlere Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek, HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç ve siyonistlere karşı boykotun önemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Filistin meselesinde hem insan hem Müslüman olmaktan kaynaklanan sorumluluklarımız var"

Öylek, "İnsanoğlunun değerlerini yitirdiği zaman ne kadar tehlikeli olduğunun eti kemiğe bürünmüş hali bugün yaşadıklarımız. Maalesef israil bir değer tanımadan tarihte eşi görülmemiş bir soykırımı dünyanın gözü önünde gerçekleştiriyor. Dünyada bu soykırımdan rahatsız olanlar güçleri yetmediği için, gücü yetenler ise, soykırımı yapan katil israilin güdümünde oldukları için soykırım devam ediyor. Dünya büyük bir imtihan yaşıyor. Hepimiz bu imtihanı yaşıyoruz. Filistin'de bu yaşananlar aslında Filistin'in sorunu değil, dünyanın gidişatıyla ilgili ne kadar tehlikeli bir noktaya gittiğiyle ilgili hepimizi kaygılandırması gereken bir noktaya geldi. Bütün dünyanın sorumluluğu var. Bizim de hem insan hem Müslüman olmaktan kaynaklanan sorumluluklarımız var." dedi. 

"Aldığımız bir boykotlu ürünle soykırımın ortağı oluyoruz"

İşgalci siyonist rejimi destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesine ilişkin konuşan Öylek, şunları aktardı:

"Boykot aslında bilinçli bir tüketici olmanın önemli boyutlarından bir tanesidir. Boykot edilmesi gereken firmalar sadece ticari bir kuruluş değil, bunu biliyoruz ve görüyoruz. Düşünün bir ilaç firması soykırımları gerçekleştiren ülkenin bayrağını kendi firmasının bayrağının yanına asabiliyor. Başka bir ticari kuruluş görünümlü terör destekçisi karının bir kısmını israil ordusunun modernizasyonu için gönderebiliyor. Bunları terör örgütünün birer uzantısı olarak görmek lazım. Aldığımız bir deterjanla, bir gıda ürünüyle soykırımı gerçekleştiren terör örgütlerini destekleyen firmalara destek olarak soykırımın ortağı oluyoruz. Bunu dalga dalga yaymak lazım. Sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada soykırımı destekleyenlere ilişkin bir tepki var. Türkiye birçok konuda olduğu gibi boykot ile ilgili de dünyada yürütülen mücadelenin öncüsü olmalı. İyi bir noktaya doğru gittiğimizi düşünüyoruz ama halen kat etmemiz gereken çok mesafe var."

"Türkiye'nin soykırıma katılan çifte vatandaşlarla ilgili kararla dünya kamuoyuna önemli bir mesaj olacaktır"

28 Aralık 2023 tarihinde HÜDA PAR, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlara Türkiye'den giderek destek veren çifte vatandaşların, vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulması yönündeki yasa tasarısı Meclis tatile girmeden görüşülmesi, oy çoğunluğuyla kabul edilmiş ancak üç ay önce kabul edilen tasarı TBMM gündemine henüz alınmış değil.

Bu konuyla ilgili de konuşan Öylek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet iradesinin tecelligahı orada oy çokluğuyla değil, oy birliğiyle bu katliama doğrudan ya da dolaylı destek verenlerle ilgili bir müeyyidenin çıkması ve bir düzenleme yapılması, bu yönde atılacak bir adım Türkiye'nin dünya kamuoyuna vereceği önemli bir mesaj olacaktır. Bu güçlü mesajı vermesi için bütün siyasi partilerin diğer görüş ve fikir ayrılıklarını bir tarafa bırakarak ortak hareket etmeleri ve dünyaya bu mesajı vermeleri gerekiyor. Siyasilerimizden bunu bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)