"En iyisi okumak" mottosuyla gerçekleşen fuar bu yıl da edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda ünlü ismi ağırlayacağı bildirildi.

25 Ekim-3 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek fuarın ana temalarından biri de Gazze’de yaşanan insanlık dramı olacağı belirtildi.

Kitapseverlerin, Batman Valiliğinin düzenlediği organizasyonda on binlerce farklı esere ulaşmanın yanında, edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda ünlü isimle bir araya gelme fırsatı da yakalayacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, şehrimizde gerçekleşen ve geleneksel hale gelen en önemli organizasyonlar arasında. Bizi en fazla mutlu eden gencinden yaşlısına tüm Batman halkının bu tip organizasyonları sahiplenmesi. Kitap fuarına katılan ziyaretçi sayısı her yıl artarak katlandı. Bu yıl da yine her yaştan insanımıza hitap edecek etkinliklerle Batmanlı hemşerilerimize dolu dolu bir 10 gün daha yaşatacağız." dedi.

"En iyisi okumak" mottosuyla eğitim çağındaki çocuklara ve gençlere mesaj verdiklerinin altını çizen Canalp, "Çocuklarımızın kitaplarla buluşmasını önemsiyoruz. Çocuklarımızı fuar alanında sürprizler de bekliyor. Günün farklı saatlerinde çocuklarımızın eğlenceli zaman geçirebileceği oyundan tiyatro gösterilerine çok sayıda farklı etkinlik düzenlenecek." diye konuştu. 

Gazze’deki vahşete tepki

"Zulme karşı ses sizsiniz" mottosuyla da Gazze'de işgalcilerin yürüttüğü soykırımı kınadıklarını ve yaşanan insanlık dramına tepki gösterdiklerini vurgulayan Canalp, "Fuar süresince işlenecek ana temalardan biri de Gazze olacak." dedi.

Çok sayıda saygın yayınevinin katıldığı 10 günlük fuar süresince edebiyat, kültür, sanat, iletişim, bilim ve düşünce dünyasından birçok önemli ismin Batman’a geleceği kaydedildi. (İLKHA)