El Meyadin TV, işgalci rejimin dün Tuffahata'da gerçekleştirdiği katliamda şehit sayısının kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu aynı aileden 19 sivile yükseldiğini bildirdi.

İşgalcilerin El Bazuriye ve Mahmudiye kasabaları ile Kafrman ve Balat kasabalarının etekleri ile El Hiyam, Arabsalim ve El Taybe'ye de saldırılar düzenlediği belirtildi.

İşgal uçakları ayrıca El Kasımiye bölgesini çevreleyen meyve bahçeleri ile ülkenin güneyindeki Tire şehrine de bir dizi saldırı düzenledi.

İşgal ordusunun, şehirdeki bir yerleşim alanını bombalamakla tehdit etmesi üzerine Sivil Savunma – El Resala Sağlık Ambulansı Derneği, Tire şehrinin sokaklarında dolaştı ve hoparlörler aracılığıyla vatandaşlardan bölgeyi derhal tahliye etmelerini istedi.

Dernek yetkilileri, Tire kentine girişleri kapattı ve aileleri barınma merkezlerine yönlendirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, dün akşam saatlerinde Nebatiyep, Güney ve Baalbek-Hermel vilayetlerine düzenlenen baskınlarda 19 kişinin şehit olduğunu, 35 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerine göre dün itibarıyla işgalin Lübnan'a yönelik saldırısında şehit sayısı 2 bin 546'ya, yaralı sayısı ise 11 bin 862'ye ulaştı. (İLKHA)