DİYARBAKIR - Türkiye'deki veteriner hekimlik eğitiminin geleceği konusunu tartışmak üzere Türkiye'deki 19 veteriner fakültesi dekanı ve 3 üniversite rektörü Dicle Üniversitesi'nde bir araya geldi.


Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel bir şehir olduğunu, 33 medeniyetin kültürünün Diyarbakır'ın her taşında görülebileceğini söyleyen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır'ın maneviyat ve inanç turizmine açık bir şehir olduğunu anlattı.

Diyarbakır'ın birçok dine mensup toplum için kutsal bir şehir olduğuna dikkat çeken Saraç, "Şehrimizin bu yönünü öne çıkaracak ulusal ve uluslararası etkinliklerle katkı sunmaya gayret ediyoruz." dedi.


Peygamberler şehri Diyarbakır'da misafirlerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın ise, 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye'deki veteriner hekimlik eğitiminin geleceğine katkı sunmak ve medyada farklı bir imaja sahip bulunan Diyarbakır'ı tanıtmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.


Veteriner fakültelerinin açılması hususunda daha özenli davranılması gerektiğinin altını çizen Yalçın, Veteriner hekimler mezun olduktan sonra işsiz kalıyorsa, veteriner fakültelerinin açılması hususunun daha iyi düşünülmesi gerektiğini ifade etti.


Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden öğretim üyesi Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu de Dünya'da ve Türkiye'de Veteriner Hekimliği Eğitim Öğretimi ile Gelecek Vizyonu" konulu bir sunum yatı.


Veteriner fakültelerinin tarihsel sürecine değinen Hazıroğlu, 20'si aktif olmak üzere Türkiye'de toplam 26 veteriner fakültesinin bulunduğunu belirtti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)