Hüseyin Aydemir

ABD, uluslararası hazır yemek zinciri McDonalds'ın adının karıştığı bir gıda skandalı ile sarsıldı.

10 eyalette, McDonalds restoranlarından 'Quarter Pounder' hamburger menülerinden yiyen 49 kişi E.Coli bakterisinden dolayı hastanelik oldu. Hastaneye kaldırılan bir kişi, yaşamını yitirdi. 

SATIŞLAR DURDURULDU
Hastalık Önleme ve Kontrolü Kurumu CDC'nin yaptığı açıklamaya göre, hastalananların neredeyse tamamı aynı şekilde hazırlanan hamburgerlerden yedi. Bu sebeple, hamburgerin yapımında kullanılan bir ürünün E. coli taşıdığı düşünülüyor.

McDonalds şirketi, Quarter Pounder hamburgerlerin satışının E. Coli salgınından etkilen bölgelerde durdurulduğunu açıkladı. Restoran zinciri ayrıca, bu hamburgerin yapımında kullanılan soğan ve köfteleri de kullanımdan kaldırdı. Hastalananların çoğunun, Nebraska ve Colorado eyaletinden oldukları aktarıldı

HİSSELER DÜŞTÜ
Salgından sonra, soykırım destekçisi McDonalds'ın hisseleri yüzde 10 düştü. McDonalds hisseleri, ABD seçimleri Başkan Adayı Donald Trump'ın McDonalds'da düzenlediği seçim kampanyasıdan beri düşmekteydi.

İŞGAL DESTEKÇİSİ MCDONALDS

7 Ekim'Den bu yana soykırım destekçisi "McDonald's İsrael" işgal çetelerine her gün 4 bin kutu yemek dağıttını duyurmuştu.

Şirket ayrıca, Mc Donald's restoranlarına gelen işgal askerlerine ve diğer sözde güvenlik güçlerine yüzde 50'lik indirim uyguluyor.