Ahmet Tali

El Halil'deki aktivistlerden Bedir et-Temimi, yaptığı açıklamada, "Filistin topraklarını gasbeden yüzlerce İsrailli Sukot Bayramı bahanesiyle El Halil'in Eski Şehir bölgesine baskın düzenledi." dedi.

Baskınların işgal ordusunun koruması altında gerçekleştiğinin altını çizen Temimi, bölge halkının ve ticari işletmelerin baskınlardan zarar gördüğünü belirtti.

Temimi, "İsraillilerin tatili, bölge halkı için cehenneme dönüyor. Filistinlilerin geçişine, evlerine ulaşmasına engel oluyorlar. Şehri Yahudileştirmek ve bölge halkını uzaklaştırmak için bir ortam oluşturuluyor." diye konuştu.

El Halil'in Eski Şehir bölgesi işgal kontrolü altında olup, yaklaşık 1500 işgal askerinin koruduğu 400 fanatik Yahudi bu bölgede yaşıyor.

Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin, Selfit'te bir yerleşim birimi kurdu
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Selfit kentine bağlı Ferha köyünde Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin bir yerleşim birimi kurdu.

Ferha Köy Meclisi Başkanı Mustafa Hammad, yaptığı açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin Ferha köyünün batısında bir yerleşim birimi kurduğunu söyledi.

Hammad, Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin, bedevi toplulukları ve bir su kaynağının bulunduğu son derece önemli bir bölgeyi gasp ettiklerini ifade etti.