HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindekiler, Korkuteli ilçesinde çiftçilerin sorun ve beklentilerini dinlemek üzere Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin'i ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Büyükçetin, bu sene yağışın yağmamasından dolayı çiftçinin memnun olmadığını belirtti.

Büyükçetin, devletin çiftçilere yönelik özendirici ve faizsiz krediler vermesi gerektiğini dile getirdi.

Çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledikten sonra değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz ise, yağışların yağmaması ve göletlerin kurumuş olmasının çiftçiyi zorda bıraktığını söyledi.

Çiftçiler açısından girdi fiyatlarının sürekli artığının altını çizen Durmaz, "Sürekli artan girdi fiyatları çiftçiyi zorda bırakıyor. O yüzden devletin çiftçiyi koruyan politikalar ve yeni projeler üretmesi gerekir. En başta faizsiz kredi sistemi olmalıdır. Faizli sistem, çiftçiyi sömürüyor ve bazen de istemediği işler yapmaya mecbur bırakıyor. Kimi çiftçi bundan dolayı üretimi bırakıp maalesef sermayesini faize yatırmak zorunda kalıyor. Faiz inancımıza uygun bir sistem değildir. Devlet faize özendirici sistemleri teşvik etmemelidir. Devlet ayrıca tarımsal desteklerden alınan yüzde 2 ile yüzde 4 arasında değişen stopaj kesintisini de kaldırmalıdır." dedi.

Durmaz ve beraberindeki heyet, Ziraat Odası Başkanlığı ziyaretinden sonra Korkuteli programları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Canboğazoğlu, İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Ekinci ziyaret ederek ilçenin sorunları ve HÜDA PAR'ın memleket meselelerine bakışı ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. (İLKHA)