Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu lise öğrencileri, işgal rejiminin Gazze’ye yönelik uyguladığı soykırım karşısında mağdur olanlara destek olma amacıyla yardım kermesi açtı. 

Siyonist işgal rejimi, Filistin’e yönelik 7 Ekim’de başlattığı soykırımı bir yılı aşkın aralıksız sürdürürken dünyanın farklı coğrafyalarında başlatılan yardım çalışmalarına Mardin’deki öğrencilerde yaptıkları kermeslerle katkı sunmaya devam ediyor.

Okul bahçesinde kurdukları stantlara evlerinde yaptırdıkları pasta, börek, poğaça, dolma gibi yiyecekleri sergileyen öğrenciler, aynı zamanda Filistin bayrağı, kefiye de satışa sundu. Stantlar arasında resim sergisine de yer verilerek HAMAS’ın Şehid liderleri, İsmail Heniyye ve Yahya Sinvar’ın da posterleriyle öğrencilere hayatları hakkında bilgilendirme yapıldı.

“Bu saatten sonra Gazze hakkında artık çok konuşulacak bir şey kalmadı”

60’a yakın öğrencinin destek ve çabalarıyla kermesin hazırlığı yapıldığını belirten Kültürü ve Meslek Dersleri Öğretmeni Mücahit Önen, “Kermes Din, Gazze, İslam ümmetinin ve insanlığın yüreğinde yara olarak sürekli yerini alacak. Hiçbir zaman oradaki kardeşlerimizi unutmayacağız. Bu saatten sonra artık Gazze hakkında çok konuşulacak bir şey kalmadı. Şahsen insanlığın Gazze’ye yardım etmediği kanaatindeyim. Bütün insanlık bu konuda suçludur. Dolayısıyla öğrencilerimize karşı bu duyguyu, zulme karşı direnmeyi aşılamak için sürekli etkinlikler organize ediyoruz. İcra ettiğimiz etkinliklerden bir tanesi de Gazze yararına kermes etkinliğidir. 60 yakın öğrencinin destek ve çabalarıyla kermes hazırlığı yapıldı. Aynı şekilde okulda bulunan öğretmenler de aktif bir şekilde sahadalar. Yılda iki defa kermes düzenliyoruz. Gazze yararına olduğundan gayet verimli oluyor. Öğrencilerimizin buradaki duyguları, çalışma gayretleri Allah’ın izniyle onlar için direniş azmi olacak. İnşallah onların ahretine de azık olacak. Gazze için yapılacak çok şey var ama karınca kararınca elde gelenini yapmaya çalışıyoruz.” Şeklinde aktardı.

“Oradaki kardeşlerimiz için dua etmek, destek sağlamak ve en küçük bir yardımı bile engellememeliyiz”

Kermes sayesinde Gazze’deki Müslümanlara hem destek sağlamak hem de yaşanan zulme tepkisiz kalınmadığını göstermek için tertiplendiğini aktaran “Safa Alhatip, “Gazze ile alakalı konuşulacak çok konu var. Aklımızdan ve kalbimizden geçen bu yaşanan zumlun bir an önce bitmesidir. Kardeşlerimizin başına gelecek bu tür zulümleri ancak yaşayan biri anlar. Ben de bir göçmen olduğumdan Filistin’deki, Gazze’deki kardeşlerimizin o halini çok az da olsa anlayabiliyorum. İnsanların bu kardeşlerimize karşı hiçbir şey yapamıyoruz söylemine anlayış getiremiyorum. Oradaki kardeşlerimiz için dua etmek, destek sağlamak ve en küçük bir yardımı bile engellememeliyiz. Kermesimiz çok verimli oldu. Bizim hem tepkisiz kalmadığımızı hem de destek verilmesi açısından çok güzel bir etkinliğe sebebiyet verdi.” İfadelerini kullandı.

Yapılan bu kermes etkinlikle karınca misali taraflarının ahirette belli olacağına dikkat çeken, Barış Demir, “Gazze’ye destek için açılan kermesin çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Düzenlenen bu kermesle Gazze’de bulunan kardeşlerimize hem maddi bir destek hem de orada yaşanan zulmü unutmamak için güzel bir etkinlik oldu. Yaptığımız ve destek verdiğimiz bu etkinlik belki savaşı durdurmayacak ama karınca kıssası olduğu gibi en azından tarafımız belli olacak. Verimli bir kermes oldu. Okulumuzda bu tür etkinlikler sıkça yapılmaktadır. Öğrenciler yapılan etkinliğe büyük bir destek sağlıyor. İnşallah yapılan bunca zulümler dünya genelinde sona erer.” dedi.

“Kermeste, kefiye, Filistin bayrakları ve HAMAS’ın şehid liderlerine ait posterler de bulunmaktadır”

Filistin’ ait bayrak ve resim sergisinin de yer aldığını belirten Tülin Kalay, “İşgal rejimi İsrail tarafından Gazze’ye yapılan katliama sessiz kalmamak ve destek için öğrenciler olarak kermes düzenledik. Özellikle bu tür etkinliklerle uyuyan Müslümanların Gazze’ye destek noktasında ellerinden geleni yapması ve katliama sessiz kalınmamasını göstermek amacıyla hareket ediyoruz. Birçok öğrenci ve öğretmenlerimizin destekleriyle verimli bir kermes oldu. Kermeste kefiye, Filistin bayrakları ve HAMAS’ın Şehid liderlerine ait posterler de bulunmaktadır. Yahya Sinvar’ın yakın dönemde şahadete kavuşmasıyla ilgi duyanlara hayatı hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Zaten böyle büyük bir kahramanı tanımayacak kimse yoktur.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)