DİYARBAKIR - Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından Kürt sorunu ve çözüm sürecinde gelinen noktayı tartışmak üzere Tigris Diyalogları kapsamında 'Çözüm Süreci Takip Toplantısı' düzenlendi.

Green Park Otel'de düzenlenen toplantıya BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, DİTAM Başkanı Mehmet Kaya ve bazı gazeteciler katıldı.


Mehmet Kaya açılış konuşmasını yaptıktan sonra Selahattin Demirtaş kürsüye çıkarak, çözüm sürecinin gidişatı ve çözüm süreci yolunda yaşanan sıkıntıları konu alan bir konuşma yaptı.


Çözüm sürecinde gelinen noktanın olumlu sinyal verdiğini belirten Demirtaş "Başbakan'ın süreci yeniden canlandırma isteği, şu anda zemin oluşturma çalışmaları sürecin olumlu yaklaşacağına işarettir. Ama gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ancak pratiğe geçtiğinde görürüz." dedi.


Ayrılmanın bir seçenek olduğunu söyleyen Demirtaş "Kürt halkı kendi geleceğini tayin ederken bu seçeneği kullanma hakkı vardır. Federasyon, özerk yönetim ya da eyalet yönetimi bir seçenektir." açıklamasını yaptı.


Toplantı yapılan kapanış konuşmasının ardından sona erdi. (Ömer Yasin Ergin/Hamza Adiyaman- İLKHA)