İnşaat sektöründe faaliyet yürüten Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED), Kıbrıs, İstanbul ve Malatya şubelerinin ardından şimdi de Azerbaycan'da temsilcilik açtı.

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, federasyonun yaptığı çalışmalarla konfederasyon olma yolunda güçlü adımlarla ilerlediğini belirtti.

Azerbaycan temsilciliğine atanan Salih Ayışığı ise DAİMFED'in sadece Adana'da değil, Türkiye genelinde de önemli projelere imza attığını vurgulayarak, federasyonun bir neferi olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

"Azerbaycan'daki iş fırsatlarını Türkiye'ye taşıyacağım"

1986 yılında Adana'da doğan ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü mezunu olan Salih Ayışığı, eğitimine Nahçıvan Devlet Üniversitesi Ulaşım ve Otomotiv Mühendisliği Fakültesi'nde devam ediyor. 2007-2010 yılları arasında Dubai ve Suudi Arabistan'da insan kaynakları ve satın alma departmanlarında yönetici olarak görev yapan Ayışığı, son beş yıldır hibrit ve elektrikli araçlar, şarj istasyonları altyapısı ve araç pilleri üzerine çalışmalar yürütüyor. Bunun yanı sıra, Azerbaycan ve Türkiye'de eğitim, ticaret ve siyaset danışmanlığı hizmetleri sunuyor.

Azerbaycan'daki inşaat sektörüne olan ilgisini dile getiren Ayışığı, özellikle Karabağ ve Nahçıvan'da hızla büyüyen inşaat projelerinin dikkatini çektiğini belirtti.

Projelerini DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ile paylaştıktan sonra Azerbaycan temsilciliği görevine getirildiğini ifade eden Ayışığı, "Azerbaycan'daki potansiyel iş fırsatlarını ülkemizin iş insanlarına sunmayı hedefliyorum" dedi. (İLKHA)