Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşlarının, Dergâh Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Balıklıgöl Platosunda gerçekleştirdikleri basın açıklamasına STK temsilcileri ve halk katılım gösterdi.

Çeşitli slogan ve tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, Filistin’e dua ve destekte bulunulup siyonist rejime ise lanetler okundu.

Düzenlenen programda M. Fuat Balıkçı Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşgalci rejimin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara karşı sert bir dille konuşan Balıkçı, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla. Allah’ın laneti zalimlerin üzerinedir. İşgalci rejim dün Gazze’nin Beyt Lahiya bölgesinde, çoğu çocuk ve kadın, en az 73 Filistinliyi katletti ve onlarca kişiyi yaraladı. Dikkatlerin Hizbullah ve İran’a yöneldiği son zamanlarda, işgalci rejim Gazze’deki zulmünü arttırdı.” ifadelerini kullandı.

HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın şehadetiyle direnişin güçlendiğine vurgu yapan Balıkçı, “Üzgünüz ama direnişe olan ümidimiz ve inancımız daha da arttı. Sinvar, siyonist çeteyle en ön safta, göğüs göğüse çarpıştı ve kanının son damlasına kadar direndi. Bu direniş, zalimlerin kalbine korku saldı” şeklinde konuştu.

Sinvar’ın direnişiyle Filistin halkının cesaret bulduğunu ifade eden Balıkçı, “Filistin halkı, Yahya Sinvar gibi kahraman liderlerin izinden gitmeye devam ediyor,” dedi.

Gazze halkının, işgalcilere karşı gösterdiği direnişin önemine dikkat çeken Balıkçı, “Gazze öldürülüyor fakat yenilmiyor. siyonistler bu halkı uçaklarla, helikopterlerle, füzelerle ve tanklarla bombalıyor. Ancak Filistin halkı, tüm bu baskılara karşı topyekûn direniyor ve siyonistler bu halkın iradesini kıramıyor,” diye belirtti.

Türkiye’nin işgalci rejimle olan ticaretine de değinen Balıkçı, “Türkiye’den Filistin’e yapılan çelik ihracatının geçen yıla göre %30.9 arttığını görüyoruz. Bu durum, aslında işgalci rejime yapıldığını gösteriyor. Filistin, bütün ihracat ve ithalatı siyonistlerin kontrolünden geçen bir yer. Yani bu miktardaki çeliği işleyecek sanayiye de sahip değil,” dedi.

Son olarak, Türkiye’nin işgalci rejime olan destekleyici ilişkilerini sona erdirmesi gerektiğini ifade eden Balıkçı, “Siyasi iktidar, siyonistlerle direk veya dolaylı her türlü ticareti kesmelidir. İşgal rejimine petrol sevkiyatına son verilmelidir. İşgalcileri koruyan Kürecik ve İncirlik Üsleri kapatılmalıdır. Hala yürürlükte olan serbest ticaret anlaşması iptal edilmelidir. Soykırım sürecine fiilen iştirak eden çifte vatandaşlar cezalandırılmalıdır,” diye belirtti.

Balıkçı, “Yahya Sinvar’ın şehadeti bizlere, korkunun ve pasifliğin zillet, cesaretin ve harekete geçmenin de izzet olduğunu tekrar gösterdi. Bizler izzeti zillete tercih ediyoruz. Bu nedenle taleplerimizin takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.  (İLKHA)