VAN - Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, adaylık sürecinde ortalıkta fazla ismin dolaşması ve son olarak Van Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı için Osman Gülaçar'ın isminin kamuoyunda telaffuz edilmesinin ardından bir açıklama yaptı.


"Resmi ağızdan çıkacak açıklamayı bekliyoruz"
Yapılacak olan resmi açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğine işaret eden Aras, genel merkezin bu konuda hassas davrandığını belirterek, "İsimlerin belirleneceği son aşamaya gelmiştir. Kamuoyunun da beklediği üzere ilk etapta Salı günü Sayın Başbakanımız tarafından büyükşehir belediye başkan adayımız açıklanacak ve ardından ilerleyen günlerde ise ilçe belediye başkan adaylarımız kamuoyuna duyurulacaktır. Tabi bizler de bu süreçte bizler de tüm Vanlılar gibi resmi ağızdan çıkacak açıklamayı bekliyoruz. Bunun haricinde hiçbirimiz kesin bir hüküm sahibi değiliz. Hal böyle iken resmi açıklamayı beklemeden kulis bilgilerle adaylık duyurusu yapanları ve bununla beraber şu isim şuraya, şu isim buraya şeklinde kulisten sızma haberlerin yapıldığına şahit oluyoruz. Ancak hiç kimse şu veya bu isim kesinleşti demeyi kendinde görev sayamaz. İyi niyetle bağdaşmayan ve hangi amaca hizmet ettiği gayet iyi bilinen bu duyuru haberlerine vatandaşlarımızın itibar etmemesini diliyoruz. Asıl olan ve geçerli olan resmi açıklamadır. Bizler de vatandaşımız gibi o açıklamayı merakla ve heyecanla bekliyoruz." dedi.


"Süreç itibariyle ufak tefek kırgınlıklar olabilir"
Son dönemlerde gelinen süreç itibariyle ufak tefek kırgınlıklar olabileceğini dile getirerek yöneltilen eleştiriler veya sitemlerin olmasının doğal karşılanması gerektiğine işaret eden Aras, "Ancak Genel merkezimiz kimi takdir edecek olursa olsun inanıyorum ki, bu takdire herkes sahip çıkacak ve samimiyetle kucaklayacaktır." dedi.


"Ak Parti Van'ın her ilçesinde sonuna kadar yarışacak"
AK Parti'nin Başkale ilçesinde de seçime gireceğini ve yapılan kirli propagandalara adlanılmaması gerektiğini söyleyen Aras, "Ak Parti Van'ın her ilçesinde olduğu gibi Başkale ilçesinde de sonuna kadar yarışacak ve inşallah çok başarılı bir tablo ortaya çıkaracaktır. Şu an Başkale ilçemizden iki aday adayımız başvurusunu yapmış olup, Genel Merkezimiz tarafından değerlendirmesi yapılmaktadır. Zira Saray ilçemizde de aynı şekilde başvuru bulunmaktadır. Şu an hiçbir ilçemiz başvuruşuz değildir' dedi.


Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre; özellikle Osman Gülaçar'ın isminin Büyükşehir Belediyesi için ön plana çıkması AK Parti'de ciddi anlamda rahatsızlığa yol açmış ve bu süreçte Osman Gülaçar'ın isminin Büyükşehir Belediyesi Adayı olarak açıklanmasında sonra istifaların yaşanabileceği ifade ediliyor. (Fikret Özkan - İLKHA)