Haftalık yayınlanan Doğruhaber Gazetesi`nin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Iğdır`da konuşmacı olarak katıldığı "Toplumdaki Ahlaki Yozlaşma" konulu konferanstan sonra Doğubayazıt ilçesini ziyaret ederek Doğubayazıtlı okuyucularıyla bir araya geldi.

Okuyucularıyla yaptığı hasbihalde kardeşliğin ehemmiyetine vurgu yapan Göktaş, " Günümüzde İslam adına mücadele veren ama bir arada olamayan nice insanlar vardır ki o kadar İslami birikimleri olmasına rağmen bir yere varamamışlardır. Özellikle bazı âlimler başkalarıyla birlikte çalışmayı gururlarına yediremediklerinden veya farklı sebeplerden dolayı bireysel hareket etmişler ve bulundukları yerde sayıklamışlardır. " dedi.

Kardeşliğin temelinde Emri bil Ma`ruf ve Nahyi Anil Münker`in olduğunu ifade eden, Göktaş, "Mü`min erkekler ile Mü`min kadınlar birbirlerinin velileridir" ayeti gereği mü`minler birbirlerinin velileridir" olduğunu söyledi.

Göktaş, vekillik gereği mü`minlerin birbirlerine iyiliği emredip kötülükten sakındırmaları gerektiğini sözlerine ekleyerek, "İslam`ın beş şartından sonra Emri bil Ma`ruf ve Nahyi Anil Münker gelir. Hatta toplumsal amellerde beş farizadan önce gelir. Müslüman`a ancak Müslüman emir verebilir, başka kimse emir veremez. Çünkü ayette mü`minler birbirilerine vekil kılınmıştır" ifadelerini kaydetti. (Ramazan Zeren-İLKHA)