Mardin’de Artuklu Üniversitesi’ne ait bir öğrenci grubu, çocuklara yönelik farkındalık oluşturmak için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, sokaklarda ve parklarda bulunan çocuklara balon ve oyuncak dağıtarak onların önemine dikkat çekmeyi amaçladı.

Etkinlik, “Narin’ce Davranalım” adı altında Mardin Merkez Karayolları Parkı ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Üniversite Tarih Gönüllüleri Topluluğu’ndan Ömer Aslan, yapılan organizasyonda çocuklara hediyeler verildiğini belirtti.

Aslan, etkinliğin, ülkede yaşanan olumsuz çocuk olaylarının sona ermesi ve çocuklara gereken önemin verilmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Yapılan organizasyon hakkında bilgi veren Aslan, “Üniversite arkadaşlarımızla birlikte ülkede yaşanan çocuk olaylarından sonra dikkat çekme ve farkındalık oluşturmak adına Mardin Merkez Karayolları Parkı’nda ve Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklarımıza ‘Narin’ce Davranalım’ adı altında şehirdeki çocuklara oyuncaklar ve balonlar dağıttık. Bu tür faaliyetleri devam ettirebilmek ve farkındalık oluşturabilmek amacıyla herkesi bu hassasiyete davet ediyoruz.” ifadesini kullandı. (İLKHA)