HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Ebu Zuhri, düzenlediği basın toplantısında, siyonist israilin Gazze'nin tüm bölgelerine insani yardımların ulaştığı algısı yaratmak için yalan bilgi yaydığını ve medya ve basın yayın organları aracılığıyla dezenformasyon siyaseti izlediğini söyledi.

İşgal ordusunun iki haftadır soykırım yaptığı Gazze'nin kuzeyine insani yardımların girdiği iddialarını yalanlayan Ebu Zuhri, "Çok sınırlı bir yardım sadece Gazze kentine ulaştı. Burası da bir afet bölgesi ve buranın da çok yardıma ihtiyacı var. Kuzey Gazze vilayetine ise iki haftadan bu yana yardım girmedi." dedi.

Ebu Zuhri, işgal ordusunun, her gün onlarca evi yıkmak, binalara patlayıcı yerleştirmek ve uzaktan infilak ettirmek, bölgeye insani ve tıbbi malzeme ve hastanelere yakıt girişini engellemek, iletişim ve interneti kesmek, ablukayı arttırmak, hastaneleri vurmak, okullara kurulan çadırları ve yerleşim yerlerini daha yoğun bombalamak üzerine planlar yaptığını dile getirdi.

"Generallerin planının" uygulanması ve Filistin halkının göç ettirilmesi için Kuzey Gazze, Cibaliye ve çevresinde 200 binden fazla Filistinliyi hedef alan faşist saldırılar ve soykırımın 15 gündür devam ettiğini hatırlatan Ebu Zuhri, "buradaki Filistin halkının içinde bulunduğu zor insani koşulların giderek daha kötüye gidebileceği ve şehitlerin sayısının artabileceği" konusunda uyarıda bulundu.

Ebu Zuhri, "Uluslararası insan hakları hukuku ve uluslararası sözleşmelerin apaçık ihlal edildiği Gazze'nin kuzeyinde yaşananlar tam anlamıyla bir soykırım ve Filistin halkına yönelik infazdır." ifadesini kullandı.

Uluslararası topluma sessizliğini bozması çağrısında bulunan Ebu Zuhri, faşist israil hükümetine yaptırım uygulanması ve bu ülkenin Birleşmiş Milletler'e ait tüm kurumlardan uzaklaştırılması için ciddi ve etkin bir şekilde harekete geçilmesini istedi.

Ebu Zuhri, siyonist rejimin işlediği soykırımı örtbas etmek, Filistin halkını yalnızlaştırmak ve yapılan soykırımın gerçek fotoğrafının dünyaya ulaşmasını engellemek için Kuzey Gazze'de interneti kestiğini ifade etti.

İşgal ordusunun "güvenlik koridorları" bulunduğuna dair de dezenformasyon yaptığına dikkati çeken Ebu Zuhri, "Faşist işgal güçleri, kuzeyden çıkarak İsrail'in güvenli olarak tanımladığı koridorlara ya da bölgelere geçen herkesi infaz etmeyi veya alıkoymayı hedefliyor." diye konuştu.